SUBIECTE MATEMATICA COMPER 2019, ETAPA A II-A

SUBIECTE MATEMATICA COMPER 2019, ETAPA A II-A. Subiectele de concurs propriu-zise (cate unul pentru fiecare disciplina de concurs) vor fi postate pentru descarcare pe site-ul www.concursurilecomper.ro in seara dinaintea concursului la ora 20 si ele pot fi vizualizate si descarcate numai de catre mentor. Mentorul are obligatia sa faca cunoscut subiectul de concurs la ora fixata pentru concurs. Subiectele vor deveni publice (prin afisare pe site) numai dupa sustinerea etapei de concurs.
Filip Stan
21 mart. 2019, 05:14
SUBIECTE MATEMATICA COMPER 2019, ETAPA A II-A

SUBIECTE MATEMATICA COMPER 2019, ETAPA A II-A:

pentru Etapa I si Etapa a II-a: clasa pregatitoare: 50 de minute, clasele I-VIII: 90 de minute. Pentru Etapa Nationala (desfasurata in sistem scris): 120 de minute.

Concursul propune elevilor clasei pregatitoare completarea unei fise de activitati integrate (inter- si transdisciplinare), cu 9 itemi formulati in asa fel incat sa corespunda din punct de vedere al curriculum-ului clasei pregatitoare, precum si nivelului de programa corespunzator fiecarui semestru. Fisele de concurs sunt color, cu un design placut, ilustratii semnificative si vizibile, cu indicatii clare pentru raspuns, astfel incat ajutorul mentorului va fi minimal.
Pentru elevii claselor I-VIII:
Subiectele de concurs vor contine un numar de 18 de intrebari.
Continutul acestor teste va fi structurat pe doua nivele de invatare diferentiata si progresiva: STANDARD (16 intrebari) – cu grad de dificultate mediu, conform standardelor prevazute de programele scolare si EXCELENTA (2 intrebari) – cu grad de dificultate specific olimpiadelor scolare, atat pentru sectiunea COMPER-MATEMATICA, cat si pentru sectiunea COMPER-LIMBA SI LITERATURA ROMANA.
Evaluarea rezultatelor elevilor (la Etapele competitionale I si II, precum si la Etapa nationala) se va face in a doua zi dupa concurs de catre o Comisie de Evaluare formata din mentor, un coleg de catedra, directorul /directorul adjunct al unitatii de invatamant si un reprezentant al parintilor desemnat de comitetul de parinti (cu rol de supraveghere a procesului de evaluare). 
Rezultatele obtinute in urma evaluarii vor fi comunicate fiecarui elev in parte si totodata i se va inmana fiecarui elev participant fisa de concurs individuala pe care acesta o va prezenta parintilor/tutorilor. Rezultatele vor fi afisate la avizierul scolii.
Eventualele contestatii se vor rezolva in cadrul Comisiei de Evaluare care a efectuat corectarea grilelor de raspunsuri, in termen de 3 zile de la comunicarea rezultatelor.
Dupa incheierea fiecarei etape de concurs mentorul va inmana fiecarui elev participant subiectele de concurs si grila de raspunsuri care vor constitui parte a portofoliului elevului.

Subiectele editiei 2017-2018 – Matematica – Etapa II

Subiectele editiei 2016-2017 – Matematica – Etapa II

Subiectele editiei 2015-2016 – Matematica – Etapa II

Subiectele editiei 2014-2015 – Matematica – Etapa II

De ce se desfasoara concursul COMPER?
In contextul actual, Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45, prin Concursul Scolar National de Competenta si Performanta COMPER, doreste afirmarea invatamantului romanesc in plan european prin cresterea calitatii activitatii didactice. De asemenea COMPER se axeaza pe evaluarea si ierarhizarea competentelor si performantelor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat si privat, din mediul urban si rural (clasa pregatitoare si clasele I-VIII), la nivel de clasa, unitate scolara, judet si la nivel national.
 
Cine organizeaza concursul COMPER?
Concursul Scolar National de Competenta si Performanta COMPER este organizat de catre Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45. In organizarea acestui concurs, Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45 are ca parteneri urmatoarele institutii: Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratele Scolare Judetene / Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, unitati scolare din mediul urban si rural, din invatamantul de stat si privat, universitati, organizatii non-guvernamentale din Romania si din alte tari, Editura Cartea Romaneasca Educational.
 
Care sunt obiectivele concursului COMPER?
– dezvoltarea competentei-cheie de a invata sa inveti;
– dezvoltarea componentei cognitive si pragmatice a invatarii;
– dezvoltarea spiritului participativ, de interactivitate si intercomunicare;
– dezvoltarea capacitatii de evaluare, autoevaluare si coevaluare in competitie;
– dezvoltarea personala a talentelor, imaginatiei si creativitatii;
– evaluarea competentelor si performantelor generale si specifice la nivelul disciplinei scolare, interdisciplinar si transdisciplinar;
– stimularea “triunghiului de aur” parinte-copil-dascal;
– valorificarea exemplelor de buna practica (articole, referate, carti si lucrari stiintifice, jocuri, materiale didactice, softuri educationale) care sa reflecte relatia traditional-modern in didactica;
– educarea si instruirea unor copii sanatosi fizic si mental (mens sana in corpore sano).
 
Cine poate participa la concursul scolar national de competenta si performanta COMPER?
Concursul se adreseaza atat elevilor de la clasa pregatitoare si clasele I-VIII din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si private din tara, din mediul urban si rural si din alte tari in care se preda in limba romana, cat si tuturor cadrelor didactice din Invatamantul Preuniversitar.
 
Se percep taxe de inscriere si participare la concursul COMPER?
NU SE PERCEP TAXE DE INSCRIERE SI PARTICIPARE.
Finantarea concursului COMPER este realizata in totalitate de Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45, din bugetul destinat acestui concurs.
 
Cum pot sa ma inscriu la Concursul COMPER?
Inscrierea in concurs a elevilor se face de catre mentor – cadrul didactic care se implica in organizarea concursului, cu acordul parintilor/tutorilor si in baza Contractului de Parteneriat al Centrului de invatare si evaluare COMPER intre unitatea de invatamant in care activeaza mentorul/mentorii si Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45.
Pentru etapa I (la sfarsitul semestrului I) si etapa a II-a (la sfarsitul semestrului II) inscrierea se face intr-o perioada de timp comunicata de Organizator pe site-ul www.concursurilecomper.ro, la sectiunea Stiri Comper.
Elevii inscrisi la Etapa I sunt inscrisi automat si la Etapa a II-a. Pentru Etapa a II-a vor fi inregistrati numai elevii care participa pentru prima data la concurs (nu au participat si la Etapa I).
Pentru etapa nationala inscrierea in concurs se face in mod automat de catre Organizator si va fi comunicata participantilor odata cu afisarea rezultatelor de la etapa a II-a. La aceasta etapa nationala concureaza primii 500 de elevi ierarhizati in functie de punctajele cumulate obtinute la pasii anteriori, pentru fiecare clasa de studiu si pentru fiecare disciplina de concurs.
 
Ce este acela un mentor?
Se numeste mentor cadrul didactic care se implica in desfasurarea concursului COMPER. Mai multe detalii legate de mentor si de atributiile acestuia gasiti in REGULAMENTUL CONCURSULUI.
 
Care sunt conditiile prin care ma pot inscrie si participa la Concursul COMPER?
Singura conditie de participare la Concursul Scolar National de Competenta si Performanta COMPER este aceea ca participantul la concurs sa aiba asupra sa, in momentul desfasurarii probei, grila de concurs pe care va trebui sa marcheze raspunsurile corecte, grila pe care mentorul o va descarca si imprima de pe site-ul www.concursurilecomper.ro .

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Banca Transilvania a făcut anunțul momentului pentru clienți. Toți sunt vizați: “Dacă se promite un câștig, printr-o investiție…”
Capital.ro
Viața la bloc. Amendă de până la 10.000 de lei. Interzis pentru proprietari și chiriași
Playtech.ro
David Beckham, de nerecunoscut: E horror, nu-și poate mișca fața
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
„Crin Antonescu nu știe unde se află”. Ce spune Cătălin Avramescu, cel mai nou candidat la prezidențiale, despre Ciolacu și Georgescu
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Prognoza meteo, 19 ianuarie. Vremea va fi neobișnuit de călduroasă
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Cum poți beneficia de pensie chiar dacă nu ai muncit niciodată. Cât vei primi în 2025!
Cancan.ro
ANM a modificat prognoza! Se anunță o lună ianuarie atipică în aceste zone din România
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Adio permis de conducere. Nu se mai folosește din 7 mai 2025. Cu ce va fi înlocuit
StirileBZI
Fumatul interzis în spațiile public! Unde se va impune restricția în România
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
După ce poza ei a devenit virală, Maria fost ucisă de ruși la doar 24 de ani. A murit a doua zi după ziua ei de naștere
substantial.ro
China extinde schema de schimb pentru aparate casnice și alocă subvenții pentru a stimula consumul
MediaFlux
AJUTOR FINANCIAR pentru PENSIONARI! Se dau 3.000 de LEI pe lângă PENSIE într-o singură TRANȘĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Care este cel mai frumos oraș din lume? Se află la câțiva kilometri de România