Citeşte şi: EDU.RO SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Cea mai grea probă la Capacitate 2021
„Nivelul de dificultate mediu a caracterizat atât modelele publicate anul trecut, încă din luna noiembrie, cât și testele de antrenament sau subiectele de la simularea pentru Evaluarea Națională. Nivel de dificultate mediu, acesta este standardul”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la TVR.
„La simulări au fost 980 de note de 10 la Matematică. Asta arătat că, în pofida acestei situații de criză, elevii au făcut eforturi pentru a se pregăti. De asemenea, sunt elevi care pentru prima oară intră în examenul de Evaluare Națională, după ce au făcut clasa pregătitoare. Este generația, prima generație care a făcut clasa pregătitoare. Îmi place să cred că acest lucru se va resimți inclusiv în rezultate. Oricum, rezultatele vor trebui să fie comparate din perspectiva profilului absolventului de gimnaziu, pentru că în ultimă instanță, dincolo de note, ne interesează profilul absolventului de gimnaziu. Se va compara profilul proiectat în urmă cu 8 ani pentru absolventul de gimnaziu, adică ce s-a dorit de la absolventul de gimnaziu, și profilul realizat în urma absolvirii gimnaziului în acest an. Sigur, rezultatele vor fi ușor, sper să fie doar ușor, viciate de această perioadă total atipica pe care am traversat-o.”, a mai spus ministrul Educaţiei.
Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (in centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât in centrele de examen, cât şi pe siteul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind proteclia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, care au fost distribuite pe bazăde semndturd de primire, la prima probă susţinută. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).
Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 26 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 – 14:00.
În contextul pandemiei, ministerul Educației a decis modificarea examenului de Evaluare Națională 2021 susținut de elevii de clasa a VIII-a. Structura subiectului pentru Evaluarea Naţională 2021 susţinută de elevii de a VIII-a la Limba şi literatura română va fi simplificată, a declarat, ministrul Educaţiei şi Cercetării.