„Prima dată am pus semnul întrebării şi am trecut peste, am crezut că o fi capcană. Până la urmă am mers pe varianta „copite”, a declarat unul dintre candidaţi.
Unul dintre membrii comisiei de examinare a spus că subiectele de la concursul pentru postul de directori de şcoli au fost „puerile”. „Nu ştiu dacă subiectele au fost potrivite sau nu, nu ştiu. Nu eu decid asta, dar şi mie mi s-a părut să subiectele au fost puerile, ca să nu spun mai mult”, a spus acesta.
Viitori directori au mai fost întrebaţi şi:
– „Ce au comun ciorapii şi mănușile?” Variantele de răspuns au fost: a) sunt de lână, b) sunt obiecte de îmbrăcăminte, c)sunt perechi ce țin cald;
– „După ce recunoşti o apă că este râu?” Variantele de răspuns au fost: a) are peşti, b) are poduri, c) are praguri şi d) este în pantă.
Luni, concurenţii au dat un interviu în faţa comisiei de concurs, în care s-a apreciat scrisoarea de intenţie, calitatea şi sustinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.
Marţi, 18 noiembrie se vor afişa rezultatele concursului. Între 21 şi 23 noiembrie se pot depunerea contestaţiile. În intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie se vor soluţiona contestaţiie şi se vor afişa rezultatele finale.
Pe data de 16 decembrie 2016 se vor valida, în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, rezultatele finale.
Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.
Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total.
In cazul egalitatii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa. Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, pentru unitatile de invatamant cu filiera tehnologica, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., dupa caz, iar la filiera vocationala, cel care are specialitatea corespunzatoare profilului predominant al unitatii de invatamant, iar pentru celelalte unitati de invatamant este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Daca si in aceasta situatie egalitatea persista, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae.