SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Care este subiectul la care elevii puteau greşi din neatenţie. Explicaţia unei profesoare de la Vianu

Subiectele la limba și literatura română date la Bacalaureat au fost "de nivel mediu", a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Monica Anisie, de la Colegiul Național Tudor Vianu din București.
Alina Costache
01 iul. 2019, 12:35
SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Care este subiectul la care elevii puteau greşi din neatenţie. Explicaţia unei profesoare de la Vianu

Punctul B de la Subiectul I avea următoarea cerință: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală”.

Monica Anisie, profesoară de Limba română la Colegiul Național Tudor Vianu din București, a declarat că „unul dintre elevii mei mi-a spus că a făcut trimitere, atunci când a argumentat necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs, la situația în care a fost pus premierul Viorica Dăncilă. El a argumentat că e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”.

Bareme română Bac 2019. EDU.ro anunţă cum se rezolvau subiecte română Bacalaureat 2019 pentru nota 10 UPDATE

Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educației, iar în prezent este coordonatorul comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL.

„Din punct de vedere al subiectului, este corectă argumentarea: să îți construiești un discurs astfel încât să nu ajungi să te faci de râs. A făcut parte din argumentare”, a adăugat Anisie.

Monica Anisie, care predă limba română atât la gimnaziu, cât și la liceu, a declarat că subiectele date astăzi, 1 iulie 2019, la examenul la limba română din cadrul Bacalaureatului „au respectat modelul publicat de Ministerul Educației și au fost construite pe aceeași structură ca subiectele de la simularea Bacalaureatului. Per total, au fost subiecte de nivel mediu. Se poate obține cu ușurință nota 7”.

Care este subiectul la care elevii puteau greși din neatenție

„Însă au avut și elemente care necesitau un grad de atenție mai mare”, a precizat aceasta.

„Subiectul I A a avut cerințe construite integral pe baza textului: se verifica gradul de înțelegere a textului și de atenție. Era acolo, însă, un punct la care elevii puteau greși, dacă nu citeau cu atenție. Cerința de la Subiectul I punctul A. 3 era următoarea: ‘Precizează numele persoanei care a impus tradiția ca oratorul să nu se folosească de niciun fel de însemnări, justificându-ți răspunsul cu o secvență din textul dat’. Dacă nu erai atent, puteai să spui numele autorului, în loc de Maiorescu, și puteai greși. Trebuia să fii atent la textul suport și să vezi mențiunea: ‘în tradiție maioresciană”, a atras atenția Anisie.

Profesoara de limba și literatura română a explicat pentru Edupedul.ro că, „la Subiectul I punctul B, pe baza textului la prima vedere elevii puteau să construiască foarte ușor un text argumentativ, dar și aici trebuia să fie atenți la argumentele pe care le aduc. Un argument trebuia să facă referire la textul suport, iar un argument trebuia să pornească din experiența personală sau din cea culturală”.

„Unul dintre elevii mei mi-a spus că a făcut trimitere, atunci când a argumentat necesitatea unei pregătiri riguroase în vederea susținerii unui discurs, la situația în care a fost pus premierul Viorica Dăncilă. El a argumentat că e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”, a povestit Anisie, pentru Edupedu.ro.

Citeşte mai mult pe Edupedu.ro

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
De unde vine numele insulei Thassos. Mulți români își petrec vacanțele aici, dar puțini îi cunosc istoria
Capital.ro
Autonomia Ținutului Secuiesc. Maghiarii vor să rupă inima Transilvaniei: Cu siguranță, mai aproape
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!