Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie – până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi în intervalul orar 12:00 – 18:00.
Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2021. Subiectele nu vor fi mai ușoare, dar formulările vor fi mai clare, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară, despre subiectele care vor fi date de luni la Bacalaureat. Oficialul a spus că “nu accepă sub nicio formă formulări capcană”.
“Subiectele nu vor fi mai ușoare. Formulările vor fi clare, pe înțelesul candidaților, și nu accept sub nicio formă formulări capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor, nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din sistemul de educație, profesorii în ultimă instanță, dar nicidecum elevi. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susțin examenul de Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu în seara dinaintea primei probe a examenului, cea la Limba și literatura română, la Digi 24.
Iată ce le a picat elevilor de la profilul real şi filiera tehnologică:
Iată ce le-a picat elevilor la proba de limba română, la filiera uman:
SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2021. Ministrul a mai făcut și un apel către elevi, să nu încerce să copieze.
“E bine să se gândească fiecare, pentru că odată ajunși în această situație, fiind declarat eliminați din examen, nu există posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor la probele eventual promovate anterior și, de asemenea, nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni de Bacalaureat. Deci fac un apel la înțelegerea elevilor care vor susține examenul de Bacalaureat pentru a nu ajunge în astfel de situații regretabile”, a declarat ministrul.
Un număr de 15.332 de candidaţi din Bucureşti s-au înscris pentru a susţine sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
În Capitală funcţionează 67 de centre de examen şi 12 centre zonale de evaluare, mai precizează sursa citată.
Şedinţa de tragere la sorţi a membrilor comisiilor din centrele de examen şi, respectiv, centrele zonale de evaluare, a avut loc sâmbătă la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2021. Ce recomandă specialiştii înainte de examen
„Astăzi mă relaxez, chiar şi mami a spus că trebuie să iau o pauză, că toată săptămâna am tocit şi, de exemplu, acum jumătate de oră am cules nişte corcoduşe şi ne pregătim, noi, familia de un grătar şi probabil o să dorm după-amiază”, spune Cezar Vodislav, elev în clasa a XII -a la Liceul Teoretic Waldorf Bucureşti.
Psihoterapeutul Aurelia Marcoane recomandă ca înainte de examene elevii să nu mai înveţe. „Cu o zi înainte de examen este indicat ca elevii să se detaşeze complet de cărţi şi să facă lucruri care le aduc plăcere şi relaxare. Evitarea tuturor conflictelor, sportul, odihna şi o alimentaţie sănătoasă sunt primordiale în zilele cu o încărcătură emoţională puternică,” explică psihoterapeutul.
BAREM ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2021 EDU.RO. Subiectele de acum sunt asemănătoare
Simularea la Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2021 a fost în condiţii de pandemie. Romaniatv.net vă prezintă subiectele la simulare BAC 2021 şi baremul de corectare la Română.
Subiecte română simulare Bacalaureat 2021 – profil real – tehnologic
E a Romana Real Tehn 2021 Var Simulare on Scribd
Bareme română simulare Bacalaureat 2021 – profil real – tehnologic
E a Romana Real Tehn 2021 Bar Simulare on Scribd
Subiecte română simulare Bacalaureat 2021 – profil uman – pedagocic
E a Romana Uman Ped 2021 Var Simulare by Alina Andrei Bodrug on Scribd
Bareme română simulare Bacalaureat 2021 – profil uman – pedagocic
E a Romana Uman Ped 2021 Bar Simulare by Alina Andrei Bodrug on Scribd
BAREM ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2021 EDU.RO. Subiectele la Română simulare BAC 2021 le găsiţi mai jos. Barem de corectare AICI
Subiecte română simulare Bac 2021 profilul Real
Subiecte română simulare Bac 2021 profilul Umanist
SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2021. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare.
Simulare Bacalaureat 2021. Subiecte BAC la Limba Română, rezolvate în maximum 3 ore
Materia pe care elevii trebuie să o pregătească petnru simularea de la Bacalaureat Limba și literatura română este aceeași cu cea pe care o au pentru examenul propriu-zis.
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.
Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.