SUBIECTE şi BAREME DEFINITIVAT 2018. Când anunţă EDU.RO rezultatele la Definitivat

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Profesorii vor susține examenul de definitivat pe 18 iulie. Modele de subiecte și bareme pentru Definitivat 2018.
Filip Stan
17 iul. 2018, 06:41
SUBIECTE şi BAREME DEFINITIVAT 2018. Când anunţă EDU.RO rezultatele la Definitivat

SUBIECTE şi BAREME DEFINITIVAT 2018. Examenul scris pentru Definitivat în 2018 va avea loc pe data de 18 iulie. Puteţi vedea cum vor arată subiectele la Definitivat 2018 AICI

Calendar Definitivat 2018:

18 iulie – Susţinere probei scrise

24 iulie – Afişarea rezultatelor

24-25 iulie – Înregistrarea contestaţiilor

25-27 iulie – Soluţionare contestaţiilor

27 iulie – Afişarea rezultatelor finale

Regulile pentru Definitivat 2018 arată, în mod explicit, faptul că este interzis accesul în sală de examen cu „genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță”. Este permis însă dicționarul de limbă latină sau limbă greaca, precum și planul de conturi.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Pe lângă interdicția accesului cu obiecte personale, examenul începe la oră 10 și cine întârzie ratează acest examen, că este nevoie de actul de identitate valabil (sau pașaport), dar și că se scrie cu cerneală sau pix de culoare albastră iar desenele/graficele se execută cu creion negru.

Importantă este și prevederea potrivit căreia „Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe bază unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sală după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.

În cazuri excepționale, dacă un candidat solicita părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenții supraveghetori până la înapoierea în sală de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor”.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Regulamentul examenului de Definitivare 2018

Probă scrisă se desfășoară începând cu oră 10,00, durată de redactare a lucrării fiind de 4 ore.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Prezentarea comisiei la centrul de examen se face în intervalul orar 7-7,30, pe bază buletinului/cărții de identitate și a delegației de serviciu.

Accesul candidaților în centrul de examen la probă scrisă se face în intervalul 8,00-8,45, pe bază actului de identitate valabil-carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate-ori, în lipsă acestuia, pe bază pașaportului în termen de valabilitate.

REZULTATELE LA DEFINITIVAT 2018 vor fi publiate AICI pe 24 iulie 2019.
Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sală de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sală de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sală de examen.

Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se execută cu creion negru.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Candidații pot avea, în sală de examen, dicționare-pentru disciplinele latină sau greaca veche-și planuri de conturi-pentru disciplinele economice.

Asistenții supraveghetori care furnizează soluții ale subiectelor de examen, falsifica lucrări, tolerează acțiuni sau intenții de fraudă ale candidaților sau manifestă neglijență în îndeplinirea atribuțiilor răspund disciplinar, în conformitate cu art. 280-282 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, sau penal, după caz.

Nerespectarea prevederilor procedurii specifice privind secretizarea și securizarea lucrărilor scrise, referitoare la înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii care nu au legătură cu cerințele subiectului, precum și la existența oricăror altor semne distinctive pe foile de examen determină anularea lucrărilor scrise. Candidații care doresc să corecteze o greșeală tăie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele, cu o linie oblică.

Candidații care, în timpul desfășurării probei scrise, sunt surprinși copiind, primind sau transmițând soluții cu privire la subiecte sunt eliminați din examen, încheindu-se un proces-verbal în acest sens de către asistenții supraveghetori sau de către membrii comisiei de examen. Aceeași măsură se aplică și pentru orice altă tentativă de fraudă.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe bază unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sală după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale. În cazuri excepționale, dacă un candidat solicita părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenții supraveghetori până la înapoierea în sală de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor.

Anul trecut, procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017, după soluţionarea contestaţiilor, este de 66,90% , în creştere cu peste trei procente comparativ cu rezultatele iniţiale, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Astfel, din totalul de 5.235 de candidaţi evaluaţi la proba scrisă, 3.502 candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 şi au promovat examenul. Din totalul celor 1.200 de candidaţi care au depus contestaţii, 167 au obţinut medii peste 8 în urma soluţionării acestora şi, implicit, statutul de promovat.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. În urma soluţionării contestaţiilor, judeţul cu rata de promovare cea mai mare este Bistriţa-Năsăud (77,8%), fiind urmat de Vâlcea (72,9%) şi Mureş (72,6%), în timp ce rata de promovare cea mai scăzută s-a înregistrat în judeţul Giurgiu (50%).

În municipiul Bucureşti procentul este de 71,43%.

În ceea ce priveşte tranşele de medii, situaţia finală este: medii sub 7 – 963 de candidaţi (18,40%), medii între 7 şi 7,99 – 770 de candidaţi (14,70%) şi medii între 8 şi 10 – 3.502 candidaţi (66,90%). Din cei 44 de candidaţi cu note de 10 la proba scrisă, doar 34 au obţinut note de 10 la toate probele examenului.

O persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori. Ulterior, prezentarea la examen va fi condiţionată de achitarea unei taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, persoanele care nu au promovat pot participa la o nouă sesiune doar după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. A fost amazoana filmului românesc. O frumusețe fără egal
Playtech.ro
Scandal uriaș între Liviu Dragnea și Mihai Găinușă. Prezentatorul TV a fost concediat, politicianul nu s-a mai abţinut
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
București vs Cluj, competiția celor mai luxoase mașini. De două ori pe lună se vinde o mașină de 500.000 de euro
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Codul galben de ger în Bucureşti şi 11 judeţe. Temperaturi extreme până marţi
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Rezultate alegeri Germania: Friedrich Merz devine noul cancelar al Germaniei. CDU/CSU au câștigat scrutinul, potrivit rezultatelor provizorii
Cancan.ro
EL e șoferul de 19 ani care a ucis-o pe Diana, din Câmpia Turzii? Făcea liniuțe pe șosea cu doi tineri în mașină
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Veste uriașă pentru Călin Georgescu. Va fi extrem de fericit: Întrunește condițiile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Rusia cere investigație completă după exploziile de la consulatul din Marsilia
MediaFlux
Incredibila REACȚIE a lui TRAIAN BĂSESCU când a văzut doi CERȘETORI pe stradă! FABULOS cum a reacționat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!