SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE INFORMATICĂ SIMULARE. Elevii din clasa a XII-a susţin în perioada 7-10 martie simularea examenului de bacalaureat. Luni, copiii au dat examen la limba şi literatura română, marti au avut examen la maternă, iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului.
Joi, se va susţine proba la alegere a profilului şi specializării.
Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011, sunt disponibile mai jos:
SUBIECTE Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana
SUBIECTE Biologie vegetala si animala
SUBIECTE Chimie organică (nivel I/ nivel II) – Filiera tehnologică – profil tehnic, profil resurse naturale şi protecţia mediului
SUBIECTE Chimie organică (nivel I/ nivel II) – Filiera teoretică – profil real, specializarea matematică-informatică, specializarea ştiinţele naturii
SUBIECTE Fizică- Filiera teoretică – profilul real, Filiera vocaţională – profilul militar
SUBIECTE Informatica- Filiera teoretică, profilul real, specializările: matematică-informatică
SUBIECTE Informatica- Filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii
SUBIECTE Logica, argumentare si comunicare
Rezultatele la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate elevilor pe 18 martie.
Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.
Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).