Răniţii, inclusiv cei patru în stare critică, au fost transferaţi la spitalele din apropiere. Alte 29 de persoane au fost salvate. Direcţia de Securitate a Mării Roşii a primit un raport privind scufundarea submarinului turistic, care ar fi avut loc în faţa portului de agrement al unui „hotel celebru”, care nu a fost numit în presa locală.
Un număr de 21 de ambulanţe ar fi fost trimise la locul accidentului şi au transportat răniţii la spitalele locale, potrivit presei locale.
Citește și: S-a înroşit cerul de drone! Rusia, atac masiv în Ucraina chiar când se duc negocieri intense de pace VIDEO
Cei 44 de pasageri de la bord, „de naţionalităţi diferite”, plecaseră într-o excursie pe mare pentru a vedea recifele de corali şi peştii tropicali.
Nava Sindbad se putea scufunda la adâncimi de până la 72 de picioare (21 de metri).
Compania oferă turiştilor călătorii până la 25 de metri adâncime în mare pentru a explora „500 de metri de recif de corali şi populaţia sa marină”.
Site-ul web al compani precizează că o navă are 44 de locuri pentru pasageri, două locuri pentru piloţi şi „o fereastră de vizionare, rotundă, de dimensiuni considerabile pentru fiecare pasager”.
Acesta nu este primul incident în care sunt implicate ambarcaţiuni turistice din Hurghada, menţionează BBC.
În noiembrie, o ambarcaţiune turistică numită Sea Story s-a scufundat, bilanţul fiind de 11 morţi şi dispăruţi – inclusiv un cuplu britanic – şi 35 de supravieţuitori.
La momentul respectiv, autorităţile egiptene au atribuit dezastrul unui val uriaş de până la 4 metri, dar BBC a vorbit cu supravieţuitorii care au declarat că au existat probleme de siguranţă.
Anchetatorii britanici au declarat luna trecută că, în ultimii cinci ani, în zonă au avut loc 16 incidente în care au fost implicate nave, dintre care unele s-au soldat cu decese.
În ultimii zece ani, Hurghada au cunoscut o dezvoltare uimitoare. Din nisipul desertului a crescut un oraş cu mai mult de 200 de hoteluri, zone comerciale şi viaţă de noapte. Cu un număr crescut de turişti şi un climat perfect, aceasta Rivieră de la Marea Roşie nu are extrasezon.
Dar cea mai mare frumusete a statiunii începe acolo unde se termină coasta – albastrul Marii Roşii este motivul pentru care turiștii merg acolo. Pe apă sau în apă se practică: windsurfing, navigatie, pescuit la mare adâncime, înot, dar mai presus de toate, snorkeling şi scufundări.
Grădinile subacvatice unice, departe de tărm, sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, celebre pentru scufundări. Apele calde de aici sunt ideale pentru multe tipuri de peşti rari şi recifuri de corali, care pot fi, de asemenea, observate prin barci cu fundul de sticlă.
Numărul total de hoteluri a ajuns astăzi la 200, incluzand unitati modeste de cazare de 2 stele, dar şi proprietăţi de lux.
Cele mai aglomerate perioade sunt din septembrie până în noiembrie şi din martie pana în mai. Hurghada este cea mai mare statiune de la Marea Roşie şi mai ieftină decât Sharm el Sheikh, principalul concurent din Sinai.