Suceava intră în scenariul galben. Se redeschid restaurantele și sălile de jocuri de noroc

Municipiul Suceava a trecut în scenariul galben de funcționare după ce rată de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. În aceeași situație se află și comuna Ipotești. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Filip Stan
15 dec. 2020, 10:40
Suceava intră în scenariul galben. Se redeschid restaurantele și sălile de jocuri de noroc

Suceava intră în scenariul galben. Trecerea de la scenariul roșu la cel galben permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul teatrului, cinematografelor și restaurantelor la interior la 30% din capacitatea maximă. Intervalul orar în care restaurantele pot funcționa este 06:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Citește și: Cercetătorul Octavian Jurma, predicție dramatică: „Până la Crăciun, Bucuresti va înregistra aproape 100.000 de infectări. E o povară insuportabilă pentru medici”

De asemenea, la 30% din capacitate și în același interval orar pot funcționa și restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum și sălile de jocuri de noroc. Se păstrează restricţiile de circulaţie după ora 23.00, fiind nevoie de declaraţie pentru a se circula pe timpul nopţii, însă barurile, cluburile şi discotecile rămân închise.

Suceava intră în scenariul galben. Prefectul de Suceava a recomandat cetățenilor să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea socială, evitând locurile aglomerate. De asemenea, acesta a mulțumit sucevenilor pentru faptul că au dat dovadă de responsabilitate și au respectat măsurile de prevenție impuse de autorități.

”Vă recomadăm câteva reguli simple și la îndemână: purtați masca de protecție, încercați tot timpul să păstrați distanța fizică, evitați aglomerațiile și respectați regulile de igienă. Dacă reușim să respectăm aceste minime reguli cu toții avem posibilitatea de a petrece sărbătorile de iarnă sănătoși și alături de cei dragi în familie!”, a specificat prefectul Alexandru Moldovan într-un comunicat de presă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a decis, în cadrul ședinței din 14 decembrie, că pentru următoarele două săptămâni, la Gura Humorului și Bălăceana se vor afla în scenariul roșu, iar comuna Ipotești în cel galben.

Marcel Vela a trimis echipe de control la Suceava după ce un activist de mediu a fost atacat în timp ce urmărea un transport suspect de lemne 

Autorităţile reacţionează după ce Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre într-o localitate din Suceava în timp ce urmarea un transport suspect de lemne. Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a trimis în zonă mai multe echipe de control. La rândul său, prefectul de Suceava a convocat o şedinţă cu structurile judeţene ale MAI, ale Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere.

Un activist de mediu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmuleţe în care urmăreşte transporturi de material lemnos despre care susţine că sunt ilegale. Într-una dintre aceste filmări, Daniel Bodnar are un dialog cu mai mulţi bărbaţi care făceau transporturile respective, iar aceştia au început să arunce cu pietre în autovehiculul său, spărgându-i parbrizul, iar cioburi i-au intrat în ochi şi i-au provocat răni la faţă.

În urma mediatizării acestor imagini, minstrul Marcel Vela a trimis mai multe echipe de control la Suceava.

 

 

 

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!