Suceveanul care şi-a bătut fără milă copilul a executat mai puţin de 6 ani de închisoare din pedeapsa de 8 ani pentru viol. De altfel, acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol în formă continuată comis asupra fiicei sale vitrege, în vârstă de 14 ani. Faptele au avut loc în vara anului 2013, când fiica soției sale, provenită din altă relație, și-a petrecut vacanța de vară la Frumosu, în casa lui Marius Matei.
Potrivit Monitorul de Suceava, ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a relevat faptul că ”în intervalul august – 16 septembrie 2013, prin constrângere fizică şi morală, inculpatul Matei Marius a întreţinut cu fiica sa vitregă, în vârstă de 14 ani, trei raporturi sexuale normale, două dintre acestea având loc în prezenţa copiilor săi minori în vârstă de 6 ani, respectiv 7 ani.”
Fata era elevă la Scoala Specială din Câmpulung Moldovenesc şi suferea de un handicap fizic şi mental. Aceasta locuia practic la şcoala din Câmpulung Moldovenesc şi mergea acasă doar în vacanţe. Aşa s-a întâmplat şi în vara lui 2013, când minora a venit acasă la mama sa şi la tatăl ei vitreg, unde a avut grijă de fraţii ei mai mici, în vârstă de 6 şi 7 ani. În toată această perioadă în care a locuit cu familia, copila a fost constrânsă în mai multe rânduri de Marius Matei, tatăl ei vitreg, să întreţină relaţii sexuale cu el. Individul a profitat de faptul că minora este în incapacitate fizică şi mentală.
Pentru infracţiunea aceasta, Marius Matei a fost arestat preventiv la începutul lui noiembrie 2013. Anchetatorii au avut ceva de muncă, în condițiile în care bărbatul nu a recunoscut fapta, iar mama fetei nu a colaborat, susținând că nu crede ce susține fiica sa. Până la urmă, pas cu pas, s-au adunat probe.
Marius Matei a mai fost suspect de agresarea sexuală a unei fete de 11 ani, dar nu au fost suficiente probe împotriva sa.
Pe de altă parte, Codul Penal permite condamnaților să solicite eliberarea condiționată, după executarea a două treimi din pedeapsă. Sunt de îndeplinit, e drept, mai multe condiții, iar aceste solicitări pot fi respinse. Totuși, cam aproape întotdeauna, condamnatul iese mai repede, chiar dacă nu de la prima solicitare de eliberare condiționată.