Legea salarizării va fi pusă în dezbatere publică de săptămâna viitoare, a precizat Dan Suciu. El a adăugat că mai sunt elemente care trebui „să fie reglate”.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că au apărut mereu modificări suplimentare asupra bugetului de stat şi a dat de înţeles că eliminarea plafonului indemnizaţiei pentru mame, decisă de Parlament, poate constitui un exemplu, ceea ce a dus la nevoia „unor calibrări” a draftului legii.
Referitor la vechiul proiect al Legii salarizării, elaborat de Guvernul Ponta, purtătorul de cuvânt al Executivului a spus că acesta ieşea mult din cadrul financiar-bugetar pe care actualul Guvern şi-l putea permite şi a trebuit revizuit semnificativ.
”Vom elimina anumite dezechilibre prin legea salarizării pe care o propunem, în limitele bugetului pe care îl avem. Nu are niciun rost să venim cu promisiuni cum s-a făcut în 2010, să venim cu promisiuni pe 7-8 ani, cu o creştere a masei salariale pe care ştim că nu o putem susţine şi care ne pune în pericol credibilitatea – inclusiv economică. Deci ceea ce facem acum şi sper eu ca săptămâna viitoare să fim în măsură să punem în dezbatere publică un prim proiect pentru legea salarizarii unitare, vedem acum marjele de creştere a bugetului salarizării pe care le avem pentru următorii 4 ani şi cu acele marje obiectivul este să ducem salariile mai mici şi dezechilibrele salariilor mai mici, să le ducem în sus. Salariile care deja sunt mari în unele ministere nu le vom putea creşte. Nu vom putea creşte toate salariile, dar vom elimina cel puţin dezechilibrele în interiorul aceloraşi instituţii”, a declarat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş, despre Legea salarizării unice. Cum vor fi acordate sporurile şi cine le va primi