Reţeta originară pentru sucul miracol vine din China, unde era folosit acum sute de ani drept tratament împotriva multor boli, dar în special pentru cancerul de plămâni, apoi a devenit destul de popular, răspândindu-se în scurt timp în întreaga lume.
Se ştie că morcovii conţin o mare varietate de vitamine ca A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, acid folic, niacina, acid pantotenic şi beta-caroten.
Ceaiul care topeşte grăsimea ca pe unt şi detoxifică organismul primăvara. Se face din ingredinete simple!
Merele au în compoziţia lor vitaminele A1, B1, B2, B6, C, E, acid folic ,niacina, zinc, cupru, potasiu, fosfor, fier, calciu, sodiu, magneziu şi fibre care sunt foarte sănătoase.
Pe lângă întregul complex de vitamine B, sfecla roşie mai conţine vitaminele A, C, potasiu, fier, magneziu, cupru şi agenţi anti-îmbătrânire.
Iată de ce avem nevoie : morcovi, sfeclă roşie şi mere. Cantităţile nu sunt importante deoarece preparăm sucul după gustul fiecăruia, crescând cantitatea din oricare din ele.
Ingrediente:
-1 morcov
-1 mar verde
-1 sfecla
-150 ml apa
-Cuburi de gheata
Preparare:
In primul rand, incearca sa alegi legume si fructe de aceeasi marime, astfel incat sucul tau sa fie bine echilibrat. Apoi, inmuiati-le in amestecul de bicarbonat de sodiu si apa timp de 5 minute pentru a scapa de reziduurile de pesticide, inainte de a le clati si de a le taia bucati, fara a le decoji. Toarna bucatile intr-un blender, adauga apa si cuburile de gheata – daca vrei sa bei sucul tau proaspat – amesteca totul, pana obtii o textura neteda.
Băutura cu efecte miraculoase asupra sănătăţii. Face bine la inimă, previne Alzheimerul şi este excelentă pentru curele de slăbire
Nu se vor curăţa de coajă, ci doar se vor spăla foarte bine, apoi le vom stoarce, le putem tăia totuşi felii şi le vom pune în storcător, însă indicat este să le punem în cantităţi egale, dar nu-i o regulă strictă.
Nu vom adăuga zahăr sau miere, deoarece toate sunt dulci, iar dacă doreşti să-i schimbi puţin gustul, putem pune câteva picături de zeamă de lămâie.
Sucul se va consuma doar proaspăt, nu păstrat la frigider sau în alte locuri şi se va consuma dimineaţa un pahar, pe stomacul gol, înainte cu o oră de micul-dejun.
Beneficiile acestui suc sunt : – împiedică creşterea celulelor canceroase;
– menţine sănătatea rinichilor, pancreasului şi ficatului;
– menţine nivelul colesterolului;
-luptă împotriva constipației;
– are efect anti-îmbătrânire;
– tratează coşurile și acneea;
– protejează inima împotriva multor boli;
– te fereşte de ulcer;
– reglează tranzitul intestinal;
– îmbunătăţeşte memoria şi funcţiile creierului;
– îmbunătăţeşte vederea;
– întăreşte sistemul imunitar;
– purifică sângele;
– ameliorează durerile menstruale;
– este un bun anti-inflamator;
– este bun şi în curele pentru slăbit, chiar dacă are zahăr natural, îţi va conferi multă energie cu foarte puţine calorii.