Sucul roșu care îți scade tensiunea! Putem totuși reduce o valoare ridicată prin schimbări ușoare ale dietei, inclusiv dacă introducem zilnic un suc de culoare roșie.
Sucul roșu care îți scade tensiunea! E plin de vitamine și vine cu beneficii uimitoare asupra organismului
Potrivit Blood Pressure UK, băutura care poate reduce hipertensiunea arterială este sucul de roșii. Motivul pentru care sucul este atât de puternic este conținutul său de potasiu.
Potasiul este un mineral care are multiple funcții esențiale în corpul tău. Consumul sau consumul de alimente și băuturi bogate în acest mineral poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute.
Cum scade potasiul tensiunea arterială?
Mineralul joacă un rol în cât de mult lichid este păstrat în corpul tău, precum și cât de mult este eliberat.Dacă corpul tău ține apă, acest lucru va avea ca rezultat mai mult lichid în sânge.
Acest lucru pune apoi mai multă presiune pe pereții arterelor, ceea ce vă crește tensiunea arterială.
Pentru a elimina excesul de lichid din organism, aveți nevoie de un „echilibru fin” de sodiu și potasiu, explică organizația de sănătate a tensiunii arteriale.
Consumând un pahar (240 ml) cu suc de roşii pe zi veţi furniza organismului aproape necesarul zilnic de Vitamina C şi 22% din necesarul de Vitamina A. Această vitamină este esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor, fiind un antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva radicalilor liberi. În plus, sucul de roşii este bogat în magneziu şi potasiu – două minerale vitale pentru sănătatea inimii. Menţine sănătatea pielii: betacarotenul protejează împotriva acţiunii nocive a radiaţiilor UV.
Întăreşte oasele: vitamina K şi calciul fortifică ţesutul osos. Reglează nivelul glicemiei: este o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge şi inhibă pofta de dulce. Îmbunătăţeşte vederea: vitamina A din roşii ajută la prevenirea afecţiunilor ochilor. Menţine sănătatea părului: bogat în vitamina A, sucul de roşii fortifică firul de păr. Ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus: sărace în grăsimi saturate şi calorii, dar bogate în fibră şi apă, roşiile stimulează producţia hormonului numit leptină, responsabil cu controlul apetitului, reglarea metabolismului şi reducerea greutăţii corporale.