Suferi de varice? Uite cum să te protejezi vara asta

Acele vene proeminete care devin vizibile la suprafața pielii cunoscute sub denumirea de varice, sunt de multe ori efectul unei insuficiențe venoase. Află cum să te îngrijești vara asta dacă suferi de acestă afecțiune.
Alina Costache
01 aug. 2017, 07:18
Suferi de varice? Uite cum să te protejezi vara asta

Aspectul fizic a căpătat o conotație tot mai importantă în rândul oamenilor, iar aspectul inestetic oferit de varice poate să îți creeze pe lângă disconfort și o scădere a lipsei de sine.

Acestea pot apărea în urma unor simptome precum umflarea constantă a picioarelor, dureri constante fără a face un efort exagerat, mâncărimi la nivelul pielii picioarelor sau senzația tot mai desă de picioare grele.

Cine se confruntă cu varice?

Din păcate această afecțiune poate afecta pe oricine dar mai ales persoanele care au o moștenire genetică în acest sens, dacă petreci foarte mult timp în picioare sau pe scaun la birou, ai un stil de viață sedimentar sau ai probleme cu surplusul d ekilograme.

Pentru ca activitatea ta sanguină să fie corespunzătoare trebuie să acorzi o atenție deosebită nevoilor corpului tău. În cazul în care te confrunți și cu problema hipertensiunii arteriale sau ai un job ce implică ridicatul de greutăți, trebuie să îți ajuți corpul prin acordarea timpului necesar efectuării unei genuflexiuni corespunzătoare astfel încât greutatea să fie preluată de ambele membrele și să acorzi timp de relaxare și odihnă pe plan orizontal pentru ac activitatea sanguină să nu aibă de suferit.

Mergem la plajă cu varice?

Vrei să te bucuri de un concediu drăgut la malul mării și nu știi dacă este în regulă pentru varicele tale? În acest caz trebuie să fii conștient că expunerea la soare trebuie să fie limitată și nu trebuie sub nici o formă să uiți de protecția solară.

În momentul în care te confrunți cu temperaturi ridicate te expui la anumite schimbări bruște ce au loc în organismul tău, mai ales că acesta se luptă să păstreze o anumită temperatură astfel încât să funcționeze într-o stare optimă.

Procesul natural de răcire al organismului constă în dilatarea venelor mai ales din stratul superficial al pielii, iar acest fapt va duce la evidențierea varicelor prezente deja. În cazul în care stai foarte mult la soare este posibil să te confrunți cu dureri la nivelul picioarelor, să se deshidrateze pielea mult mai repede și în felu acesta să își piardă din elasticitatea ei.

Din aceste motive, vara este anotimpul în care venele afectate de o insuficiență venoasă.

Cum să te protejezi?

Alege să te bucuri de soare, de mare, de plajă cu măsură și evită să stai afară la orele în acre soarele arde cel mai tare. Mai ales între 10-14 evită să stai la soare și alege un spațiu răcoros care să îți permită să îți ții picioarele mai sus decât poziția trupului, pentru caa cestea să se relaxezez și circulația sanvină să se îmbunătățească.

Nu uita de protecția solară niciodată. Aplic-o cu cel puțin 30 d eminute înainte de a ieși din casă, reaplic-o ori de câte ori ieși din apă și protejează-ți picioarele cu un pareao sau o pereche de pantaloni de in lungi.

Poți chiar să apelezi la o loțiune autobronzantă pentru a mai masca un pic aspectul lor inestetic, astfel te vei putea bucura de o imagine mai drăguță a corpuli tău și te vei feri de efectele nocive a expunerii excesive a soarelui.

Hidratează-te corespunzător, apa este foarte importantă pentru buna circulație sangvină, iar alimentele cu un conținut mare de apă ar fi de preferat să nu le eviți și aici ne referim la pepene, castraveți, roșii.

Odihna de altfel este foarte importantă, dacă ești în vacanță profită de acest moment și bucură-te de siesta din mijlocul zilei, pielea ta va radia apoi de frumusețe și vei avea mai multă energie pe parcursul zilei.

Află cum poți scăpa de varice fără operație AICI

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Nicolae Ciucă deschide dialogul pentru un proiect politic comun al forțelor de dreapta
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?