SULEYMAN MAGNIFICUL: Cum a fugit „eunucul Sumbul” de Saddam Hussein

SULEYMAN MAGNIFICUL: Daca si-ar pune mintea, actorul Selim Bayraktar, interpretul eunucului Sumbul, din serialul “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii”, si-a putea transforma cu usurinta povestea de viata intr-un roman.
Alina Costache
15 mai 2014, 09:31
SULEYMAN MAGNIFICUL: Cum a fugit

SULEYMAN MAGNIFICUL: Nascut la Kirkuk, in Irak, in urma cu 39 de ani, Selim si-a trait cea mai mare parte a copilariei sub regimul Saddam Hussein. Ba, mai mult, a si avut ocazia sa il cunoasca pe fostul conducator. Se intampla cand Selim avea vreo 12 ani, iar Saddam a venit in vizita la scoala unde invata viitorul actor. „Intr-o zi, Saddam a sosit in vizita la scoala la care invatam. Dintre toti copiii, a venit direct la mine, m-a mangaiat pe cap si a spus „O sa fii un bun soldat”, si-a amintit interpretul eunucului Sumbul.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Cand a aflat asta, tatal lui Selim a decis sa isi ia familia si sa fuga in Turcia, disperat ca oamenii lui Saddam i-ar putea recruta fortat baiatul. Se intampla pe vremea primului Razboi din Golf, ceea ce a facut evadarea si mai periculoasa. Impreuna cu parintii sai, Bayraktar a trecut granita ilegal si s-a stabilit in Turcia, pentru pustiul de atunci, tara misterioara de unde veneau bananele. Asta, pentru ca, pe vremea aceea, soferii de camion turci care ajungeau in Kirkuk obisnuiau sa le daruiasca astfel de fructe prichindeilor ce le ieseau in cale. „Bananele acelea erau ceva extraordinar pentru noi , pustii sarmani din Irak”, si-a amintit „eunucul Sumbul”, care obisnuia sa isi ascunda fructele primite in gradina, mai ceva ca pe-o comoara.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Cine este româna din serial

SULEYMAN MAGNIFICUL: Tatiana Marinescu, s-a nascut la Targoviste, si-a inceput cariera in jurnalism la postul B1, dar a fost descoperita ca model si a lasat in urma presa. Are masuri perfecte – 91-61-91- a aparut in numeroase reclame pentru firme precum L’Oreal, Coca-Cola, Gilette, Blade, pe cele mai importante coperti ale revistelor de moda si frumusetea ei a fost asemanata cu cea a Angelinei Jolie. A defilat pe podiumuri de moda cunoscute, iar in urma cu cativa ani a refuzat 30.000 de dolari pentru ca i s-a parut ca ar fi fost implicata intr-un contract „dubios”.

Pe micile ecrane din Turcia a jucat roluri negative, dar care i-au adus aprecierea regizorilor si producatorilor de film. Astfel, ea a primit un rol in pelicula de succes „Suleyman Magnificul”, care se difuzeaza la Kanal D. Tatiana nu a dezvaluit prea multe despre rolul ei, dar spune ca a vorbeste foarte bine limba turca, locuind la Istambul de multi ani, relateaza realitatea.net. In plus, frumoasa romanca apare si in prezent pe micile ecrane turcesti intr-un rol dintr-un sitcom pentru tineri. 

SULEYMAN MAGNIFICUL: Daca la noi serialul Suleiman Magnificul a ajuns abia la episodul 113, in Turcia, producatorii se pregatesc sa filmeze episoadele 132-133, cele in care sultana Hurrem va muri.

Cum acum rolul sultanei este jucat de o alta actrita, de Vahide Gordum, aceasta se zvoneste ca a contactat-o pe Meryem Uzerli, cea care a jucat rolul sotiei lui Suleyman inca de la inceputul serialului, pentru a juca impreuna rolul.

Asa ca Meryem va filma anumite scene din tinerete, in satul ei natal, in timp ce Vahide isi va aduce aminte anumite pe patul de moarte, de momentele traite inainte de intrarea in palatul sultanului.

Asa cum s-a intamplat in realitate si in film, Hurrem va muri inaintea sultanului Suleyman si inainte sa isi vada fiul pe tron.

Suleyman Magnificul are suces. Actriţa Meryem Uzerli care interpretează pe sultana Hurrem din serialul turcesc „Suleyman Magnificul” a fost inclusă în topul celor mai frumoase femei din lume.

Acest lucru demonstrează cât de îndrăgită a devenit actriţa odată cu difuzarea serialului „Suleyman Magnificul„, scrie kanald.ro. Fanii şi admiratorii din toată lumea au votat-o intens, astfel încât Meryem Uzerli s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase femei din lume.

Pe locul întâi a fost votată superba actriţă Monica Belluci, urmată apoi de modelul Kate UptonAngelina Jolie, actriţa de la Bollywood Aishawarya Rai, iar pe locul 5 s-a clasat modelul Irina Shayk.

Astfle, Meryem Uzerly i-a luat faţa lui Charlize Theron care s-a clasat pe locul 7, dar şi Rihannei, locul 8.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Cinci greşeli istorice în serial


SULEYMAN MAGNIFICUL şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum ne este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii acestui serial şi pe proprietarii acestui post de televiziune, care se joacă cu valorile poporului. Ei trebuie să primească o lecţie
”, a spus premierul la aflarea că există un serial despre marele sultan.

Istoricul de profesie Paraschiva Victoria Batariuc, în calitate de doctor în istorie medievală, a enumerat pentru historia.ro o parte din inadvertenţele legate de SULEYMAN MAGNIFICUL: 

1.inexistenţa tehnicii faţetării inelelor în secolul al XVI-lea; 

2.caftanul lui Suleyman nu este adecvat epocii; 

3.femeile nu se îmbrăcau după moda veneţiană, deosebit de permisivă în serial faţă de rigorile islamice ale epocii; 

4.Ludovic al II-lea, rege al Ungariei, nu este prezentat ca un tânăr conducător cu părul blond, ci precum un bărbat între două vârste;

5.ardeiul nu fusese încă adus în Imperiul Otoman din America. 

Doamna Batariuc consideră serialul mai degrabă „umoristic” decât istoric, iar imaginea idealizată a sultanului nu ar trebui glorificată de români, având în vedere prejudiciile aduse de către acesta statului medieval Moldova.

Conform producătorilor serialului SULEYMAN MAGNIFICUL, s-a urmărit respectarea adevărului istoric și a decorurilor, dar și a personalității sultanului.

 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'