SULEYMAN MAGNIFICUL a fost invitat la o intalnire cu numerosii sai admiratori dinBelgrad. Interpretul sultanului Suleyman a acceptat cu mare bucurie si s-a prezentat la aeroportul din Istanbul, la ora stabilita. Calatoria de 24 de ore in Serbia nu a fost atat de lina precum si-o dorea Halit si asta, pentru ca una dintre rotile de la trenul de aterizare ale avionului s-a rupt. Din fericire, Halit Ergenc a reusit sa ajunga in siguranta la Belgrad, desi cu cateva ore intarziere. Sotia mea, Berguzar, nu m-a lasat sa ies din casa. A auzit cat sunt de frumoase femeile din Belgrad si i-a fost teama sa nu ma indragostesc de vreuna dintre ele, a glumit actorul la sosirea pe aeroportul din Belgrad, incercand sa isi linisteasca admiratoarele inspaimantate ca adoratul lor si-ar fi putut pierde viata intr-o catastrafa aviatiaca. Problemele, insa, nu s-au oprit aici. Autoritatile din Belgrad l-a sfatuit pe Suleyman Magnificul sa isi contramandeze intalnirile cu admiratorii, pe motiv ca politistii nu ii pot garanta siguranta, pe de o parte, existand mii de oameni dornici sa il atinga, sa ii stranga mana si sa ii spuna cat de mult il iubesc, iar pe de alta, existand si indivizi care l-au amenintat cu moartea pe retelele de socializare.
SULEYMAN MAGNIFICUL: Cinci greşeli istorice în serial
„SULEYMAN MAGNIFICUL şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum ne este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii acestui serial şi pe proprietarii acestui post de televiziune, care se joacă cu valorile poporului. Ei trebuie să primească o lecţie”, a spus premierul la aflarea că există un serial despre marele sultan.
Istoricul de profesie Paraschiva Victoria Batariuc, în calitate de doctor în istorie medievală, a enumerat pentru historia.ro o parte din inadvertenţele legate de SULEYMAN MAGNIFICUL:
1.inexistenţa tehnicii faţetării inelelor în secolul al XVI-lea;
2.caftanul lui Suleyman nu este adecvat epocii;
3.femeile nu se îmbrăcau după moda veneţiană, deosebit de permisivă în serial faţă de rigorile islamice ale epocii;
4.Ludovic al II-lea, rege al Ungariei, nu este prezentat ca un tânăr conducător cu părul blond, ci precum un bărbat între două vârste;
5.ardeiul nu fusese încă adus în Imperiul Otoman din America.
Doamna Batariuc consideră serialul mai degrabă „umoristic” decât istoric, iar imaginea idealizată a sultanului nu ar trebui glorificată de români, având în vedere prejudiciile aduse de către acesta statului medieval Moldova.
Conform producătorilor serialului SULEYMAN MAGNIFICUL, s-a urmărit respectarea adevărului istoric și a decorurilor, dar și a personalității sultanului.