Suma incredibilă cu care se vinde o bancnotă de 500 de lei, veche de 33 de ani! Cine o deține se poate îmbogăți peste noapte

Ai pe acasă o bancnotă de 500 de lei din anul 1991 care prezintă chipul lui Constantin Brâncuși? Dacă există în locuința ta, te-ai putea îmbogăți foarte ușor! Este o adevărată comoară pentru pasionații colecțiilor de acest gen.
Filip Stan
26 iul. 2024, 08:33
Suma incredibilă cu care se vinde o bancnotă de 500 de lei, veche de 33 de ani! Cine o deține se poate îmbogăți peste noapte

Ai acasă o bancnotă de 500 de lei din anul 1991? Este vorba despre bancnota care prezintă chipul lui Constantin Brâncuși și care poate fi integrată într-o adevărată colecție numismatică.

Te-ar putea interesa și Bancnota din 2003 care se vinde cu 5.000 de euro. Te îmbogățești dacă o ai acasă

Mai jos îți prezentăm suma cu care se vinde o asemena bancnotă, veche de 33 de ani.

Colecționarii aleargă după diverse obiecte, iar printre acestea se numără, de obicei, cărți vechi, piese de artă, timbre, bijuterii, dar și monede și bancnote vechi.

De data aceasta este vorba despre o bancnotă de 500 de lei din anul 1991. Această bancnotă este veche de 33 de ani și poate fi o piesă valoroasă pentru un pasionat al colecțiilor de acest gen.

Există mai multe modalități de a intra în posesia unui astfel de element numismatic, una dintre ele fiind participarea la diverse licitații.

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru bancnota de 500 de lei

În mod cert, pe internet se găsesc nenumărate anunțuri prin care se oferă către vânzare monede și bancnote care, cândva, au fost în circulație.

O bancnotă de 500 de lei, care prezintă chipul lui Constantin Brâncuși, ar putea fi vândută la un preț uriaș.

Spre exemplu, într-unul dintre anunțurile care apar pe Olx, o persoană oferă către vânzare o astfel de bancnotă la prețul de 2.500 de lei (negociabil).

„Bancnotă 500 lei Constantin Brâncuși Aprilie 1991. Bancnota se prezintă în stare bună (8/10). Prețul este negociabil. Doar în Iași. Mă puteți contacta atât prin mesaje cât și telefonic”, se arată în anunț.

Bancnota are o înălțime de 74 de milimetri și o lățime de 156 de milimetri și face parte din emisiunea 1990 – 1994, materialul acesteia fiind hârtia. Alte elemente care se regăsesc pe această bancnotă din anul 1991:

Pe avers, apare portretul sculptorului Constantin Brâncuși, semnătura gravorului Octavian Ion Penda. Mai mult decât atât, există și un filigran cu portretul sculptorului, în centru stânga.

Citește și Cât valorează acum bancnota de 10.000 de lei. O femeie din Bistrița a scos la vânzare bancnote vechi

Pe revers, se regăsește semnătura gravorulu Octavian Ion Penda și autoportretul fotografic al lui Constantin Brâncuși, aflat în atelierul din Paris.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Băutura ieftină care te ajută să slăbești și reglează metabolismul. Se bea cu 15 minute înainte de masă, iar rezultatele se văd destul de repede
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Finalul lui Putin, mai aproape ca niciodată. Zeci de specialiști îi cântă Prohodul
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Operațiune fulger în Brașov: Traficanți de droguri prinși în flagrant
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!