Supa de găină stresată, extrem de periculoasă pentru sănătate. Medicul Virgil Stroescu: „Când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. În timpul acesta toate mizeriile intră în sânge”

Medicul Virgil Stroescu a dezvăluit ce pericol se ascunde în mult iubita supă de pui, pe care mulți o consideră un preparat sănătos.
Irina Dumitrescu
16 feb. 2024, 14:06
Supa de găină stresată, extrem de periculoasă pentru sănătate. Medicul Virgil Stroescu: „Când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. În timpul acesta toate mizeriile intră în sânge”
Medicul Virgil Stroescu, despre pericolul ascuns în supa de găină

Medicul Virgil Stroescu, despre secretul periculos din supa de pui. Acesta este un preparat cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, pentru că astfel ajungi să mănânci multe legume pline de vitamine și nutrienți. O supă de pui sănătoasă te ajută să te încălzești, mai ales în zilele răcoroase sau când nu te simți foarte bine.

Medicul Virgil Stroescu a vorbit despre un subiect delicat. El susține că, deși toată lumea consumă supăp de pui, puțini sunt cei care știu ce pericol se ascunde în acest preparat. Acesta spune că, în momentul în care găina ajunge să fie sacrificată, din cauza stresului, cresc catecolaminele din organism. După sacrificare, rinichii se blochează, astfel că toate mizeriile intră în sânge.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”

„Vezi unul bolnav, stă acasă și se gândesc să îi facă o supă bună de găină, să-i mai dea niște energie, ca aminoacizi. Găina stă prin curte și când vede că urmează să fie omorâtă, se agită , se zgate, iar în acel moment, cresc toate catecolaminele din organism, pentru că e stres, iar stresul stoarce toate catecolaminele.

Ulterior, omul ia cuțitul, iar când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. Imediat i se taie gâtul și se plimbă moartă, fără cap. În timpul acesta rinichii sunt blocați și tot ce este în rinichi, tot ce este în tubul digestiv, toate mizeriile intră în sânge, pentru că nu se mai pot filtra.

Astfel, în sânge găsim fecale, urină și toate substanțele otrăvitoare. Din găina asta faci o supă bună și i-o dai omului să o mănânce și din cauza catecolaminelor care te biciuie, nu îți dai seama câte substanțe toxice bagă în el. Tocmai de aceea spun că trebuie să gândim sănătos și frumos”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Citește și: EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

Catecolaminele sunt un grup de substanțe chimice care includ hormonii epinefrină (adrenalină), norepinefrină (noradrenalină) și dopamină. Aceste substanțe sunt produse în principal în glandele suprarenale și sunt implicate în răspunsul organismului la stres și în reglarea multor funcții fiziologice.

Roluri și efecte importante ale catecolaminelor

  • Reacția la stres: Catecolaminele sunt eliberate în fluxurile crescute în momentele de stres sau pericol. Ele pregătesc corpul pentru a face față situațiilor de urgență prin creșterea ritmului cardiac, creșterea presiunii arteriale, dilatarea căilor respiratorii și creșterea nivelului de glucoză din sânge pentru a furniza energie suplimentară mușchilor.
  • Reglarea tensiunii arteriale: Epinefrina și norepinefrina acționează ca hormoni vasoactivi, determinând vasoconstricția sau vasodilatația în funcție de nevoile organismului pentru a menține tensiunea arterială în limite normale.
  • Reglarea umorului și motivației: Dopamina, o catecolamină, este implicată în controlul circuitelor de recompensă ale creierului, jucând un rol esențial în modularea comportamentului, al motivației și al stării de spirit. Deficitul de dopamină este asociat cu tulburări precum depresia și boala Parkinson.
  • Reglarea metabolismului: Catecolaminele pot influența metabolismul, inclusiv arderea grăsimilor și creșterea nivelului de glucoză din sânge, pentru a asigura energie suplimentară necesară în timpul stresului sau efortului fizic intens.
  • Modularea răspunsului inflamator: Catecolaminele pot influența sistemul imunitar și răspunsul inflamator al organismului. De exemplu, epinefrina și norepinefrina pot modula eliberarea de citokine proinflamatorii și pot influența activitatea celulelor imune.
  • Reglarea ritmului cardiac: Catecolaminele pot afecta direct activitatea cardiacă prin creșterea frecvenței cardiace și a contractilității inimii, contribuind astfel la menținerea funcției cardiace normale.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Condimentul care reduce colesterolul. Costă numai câțiva lei, se găsește în orice supermarket și ajută la menținerea echilibrului în corp
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Radarul de ultimă generație, instalat în România. Detectează de la 450 de km
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
CDU/CSU pe primul loc în exit-pollurile alegerilor anticipate din Germania
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!