Supa de găină stresată, extrem de periculoasă pentru sănătate. Medicul Virgil Stroescu: „Când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. În timpul acesta toate mizeriile intră în sânge”

Medicul Virgil Stroescu a dezvăluit ce pericol se ascunde în mult iubita supă de pui, pe care mulți o consideră un preparat sănătos.
Irina Dumitrescu
16 feb. 2024, 14:06
Supa de găină stresată, extrem de periculoasă pentru sănătate. Medicul Virgil Stroescu: „Când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. În timpul acesta toate mizeriile intră în sânge”
Medicul Virgil Stroescu, despre pericolul ascuns în supa de găină

Medicul Virgil Stroescu, despre secretul periculos din supa de pui. Acesta este un preparat cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, pentru că astfel ajungi să mănânci multe legume pline de vitamine și nutrienți. O supă de pui sănătoasă te ajută să te încălzești, mai ales în zilele răcoroase sau când nu te simți foarte bine.

Medicul Virgil Stroescu a vorbit despre un subiect delicat. El susține că, deși toată lumea consumă supăp de pui, puțini sunt cei care știu ce pericol se ascunde în acest preparat. Acesta spune că, în momentul în care găina ajunge să fie sacrificată, din cauza stresului, cresc catecolaminele din organism. După sacrificare, rinichii se blochează, astfel că toate mizeriile intră în sânge.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”

„Vezi unul bolnav, stă acasă și se gândesc să îi facă o supă bună de găină, să-i mai dea niște energie, ca aminoacizi. Găina stă prin curte și când vede că urmează să fie omorâtă, se agită , se zgate, iar în acel moment, cresc toate catecolaminele din organism, pentru că e stres, iar stresul stoarce toate catecolaminele.

Ulterior, omul ia cuțitul, iar când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. Imediat i se taie gâtul și se plimbă moartă, fără cap. În timpul acesta rinichii sunt blocați și tot ce este în rinichi, tot ce este în tubul digestiv, toate mizeriile intră în sânge, pentru că nu se mai pot filtra.

Astfel, în sânge găsim fecale, urină și toate substanțele otrăvitoare. Din găina asta faci o supă bună și i-o dai omului să o mănânce și din cauza catecolaminelor care te biciuie, nu îți dai seama câte substanțe toxice bagă în el. Tocmai de aceea spun că trebuie să gândim sănătos și frumos”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Citește și: EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

Catecolaminele sunt un grup de substanțe chimice care includ hormonii epinefrină (adrenalină), norepinefrină (noradrenalină) și dopamină. Aceste substanțe sunt produse în principal în glandele suprarenale și sunt implicate în răspunsul organismului la stres și în reglarea multor funcții fiziologice.

Roluri și efecte importante ale catecolaminelor

  • Reacția la stres: Catecolaminele sunt eliberate în fluxurile crescute în momentele de stres sau pericol. Ele pregătesc corpul pentru a face față situațiilor de urgență prin creșterea ritmului cardiac, creșterea presiunii arteriale, dilatarea căilor respiratorii și creșterea nivelului de glucoză din sânge pentru a furniza energie suplimentară mușchilor.
  • Reglarea tensiunii arteriale: Epinefrina și norepinefrina acționează ca hormoni vasoactivi, determinând vasoconstricția sau vasodilatația în funcție de nevoile organismului pentru a menține tensiunea arterială în limite normale.
  • Reglarea umorului și motivației: Dopamina, o catecolamină, este implicată în controlul circuitelor de recompensă ale creierului, jucând un rol esențial în modularea comportamentului, al motivației și al stării de spirit. Deficitul de dopamină este asociat cu tulburări precum depresia și boala Parkinson.
  • Reglarea metabolismului: Catecolaminele pot influența metabolismul, inclusiv arderea grăsimilor și creșterea nivelului de glucoză din sânge, pentru a asigura energie suplimentară necesară în timpul stresului sau efortului fizic intens.
  • Modularea răspunsului inflamator: Catecolaminele pot influența sistemul imunitar și răspunsul inflamator al organismului. De exemplu, epinefrina și norepinefrina pot modula eliberarea de citokine proinflamatorii și pot influența activitatea celulelor imune.
  • Reglarea ritmului cardiac: Catecolaminele pot afecta direct activitatea cardiacă prin creșterea frecvenței cardiace și a contractilității inimii, contribuind astfel la menținerea funcției cardiace normale.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Video controversat cu Adrian Minune și sora lui Sorinel Puștiu! Cum a apărut manelistul, alături de Liliana | VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
O tânără a murit după ce a mâncat un sendviș banal. Ingredientul care i-a fost fatal Anei
Capital.ro
Decizia venită astăzi pentru Elena Udrea. Tribunalul Prahova a stabilit
Playtech.ro
Câte grade pe scara Richter ar putea avea cel mai mare cutremur în România: ”Este calculat pentru zona Vrancea”
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Punctele nevralgice ale unei negocieri cu Trump pe tarife: România este expusă pe industria auto, cea alimentară și pharma| ANALIZA
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Cine este Liliana, sora lui Sorinel Puștiu! Femeia surprinsă alături de Adrian Minune are doi copii | FOTO
Spynews
Cum afectează Luna Plină de pe 13 aprilie 2025 zodiile. Berbecii, printre cei mai influențați nativi
Evz.ro
O prezentatorare TV s-a dezbrăcat în direct în fața lui Mutu
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
S-a modificat data la care intră pensiile în luna aprilie 2025. Când vor fi, de fapt, livrate
Cancan.ro
Cele mai OBRAZNICE apariții în mall! Vedetele s-au mulat de tot și le-au arătat bărbaților TOT. Recunoști cine sunt posesoarele din imagine?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut unul din cei mai mari actori ai țării. A fost o legendă. Nimeni nu va mai fi ca el
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Bunica mi-a arătat cum să albesc hainele albe fără a folosi substanțe chimice. Este una dintre cele mai ușoare și accesibile metode.
MediaFlux
Doliu în România! A murit subit astăzi!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Anunț important pentru seniori. Casa de Pensii schimbă ziua când bagă banii pe card