Spre exemplu, bucătarii de la un restaurant au gândit o rețetă atipică de 1 Mai: supa de mici. Alte localuri au inventat pizza de mici sau mici serviți cu șampanie, iar clienții au fost foarte curioși să încerce.
În restaurantele din Herăstrău micii sunt serviți clienților cu șampanie, iar aceasta e adusă cu roaba. Femeile au fost foarte receptive să înlocuiască berea cu șampanie. „Mi se pare inedită. O idee foarte bună”, a precizat o femeie. „Inedită, mă gândesc că e o combinare a tradiţiei cu contemporanul”, a adăugat o alta.
Clienții au avut de ales între două meniuri. „Un meniu care include 10 mici şi o sticlă de şampanie şi un meniu care conţine 4 mici şi 4 pahare de şampanie. Meniul naţional şi meniul burghez. Am vândut doar câteva sute de kilograme de mici, peste 60 de sticle de şampanie până acum şi încă nu am oprit campania”, a spus Daniel, reprezentat restaurant.
De departe cea mai inedită a idee a aparținut patronilor unui restaurant de lângă Piața Obor, aceea de a face supă de mici. „La beţie, idei îţi vin multe. M-am dus în bucătărie, am luat nişte mici, am luat nişte cartofi părjiţi, am luat muştar, le-am băgat pe toate într-un blender şi a ieşit aşa ceva”, a spus Mihai Popa, proprietar restaurant.
Supa de mici conține tot ce conține varianta clasică, doar că e sub formă lichidă. Inițial, cel care a venit cu ideea a brut să adauge și bere, însă în cele din urmă a ales să îi dea o textură din lapte. „Miroase a mici, are gust de mici. Textura nu e de mici. În rest, totul e ca la carte”, spune un român.
Supa de mici costă 18 lei. „Ăsta e darul meu pentru omenire. Unii au lăsat roata, alţii busola. Şi au rămas anonimi. Eu o să las supa asta de mici”, adaugă Mihai Popa, proprietar restaurant.
Citește și Care este rețeta micilor „La Cocoșatu”. Celebrul Sandu Cocoșatu a dezvăluit „secretul”