Supa minune pe care e bine să o mânânci în fiecare zi friguroasă de iarnă. Este vorba despre supa de pui. Se face foarte ușor, iar de-a lungul timpului s-a demonstrat că aceasta are numeroase beneficii pentru sănătate.
Studiile au arătat că supa de pui contribuie la ameliorarea simptomelor răcelii, la întărirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației din corp. Totul se datorează ingredientelor bogate în nutrienți esențiali în această perioadă în care se anunță temperaturi de -20 de grade.
Principalele beneficii ale supei de pui
Reduce inflamația și susține sistemul imunitar
În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că supa de pui poate avea efecte antiinflamatorii semnificative și că ajută corpul să lupte cu infecțiile.
De asemenea, un studiu publicat în Chest Journal a arătat că acest fel de mâncare poate încetini mișcarea neutrofilelor, un tip de globule albe implicate în răspunsul inflamator. Astfel, supa de pui ajută la reducerea congestiei nazale și a altor simptome asociate răcelii.
De asemenea, ingredientele din supa de pui – morcovii, țelina, ceapa și usturoiul – sunt bogate în antioxidanți și vitamine esențiale pentru o imunitate puternică.
Conține colagen, care face minuni pentru articulații și piele
Hidratează și susține digestia
Este bogată în proteine, conține vitamine care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să producă energie.
Ai nevoie de următoarele ingrediente: un pui întreg sau oase de pui, doi morcovi, două tije de țelină, o ceapă mare, trei-patru căței de usturoi, o linguriță de turmeric (pentru efecte antiinflamatorii suplimentare), sare și piper după gust și doi litri de apă.
Mod de preparare, rețeta pas cu pas
Se pune carnea de pui într-o oală mare cu apă, în care adăugăm un praf de sare și se lasă să fiarbă. Adăugăm și legumele tăiate cubulețe și mai lăsăm să fiarbă încă 30-40 de minute.
Aproape de final, adăugăm usturoiul zdrobit și turmericul și mai lăsăm oala pe foc încă 5-10 minute.
Supa se poate strecura și se consumă caldă.