Consiliul Naţional al Audiovizualului cere Parlamentului o audiere în cadrul comisiilor de cultură. Într-o scrisoare adresată Parlamentului, membrii CNA denunţă declaraţiile publice ale politicienilor, pe parcursul dezbaterilor pe tema sancţionării postului de televiziune Antena 3.
„Apreciem că intervenţiile publice ale unor parlamentari cu privire la o situaţie aflată în plin proces de analiză de către CNA au fost de natură să influenţeze votul membrilor Consiliului„, se arată într-o scrisoare.
Consiliul enumeră şi acţiunile pe care le consideră a fi presiuni politice. Astfel, se face referire la acuzaţiile PSD potrivit cărora CNA acţionează politic, la protestul deputatului independent Mircia Giurgiu, dar şi la declaraţiile lui Crin Antonescu referitoare la Dan Grigore. Antonescu a spus despre acesta, într-o emisiune televizată, că nu are onoare.
La rândul lor, cei vizaţi de CNA se apără. Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a spus la România TV: „Eu am contestat la CCR modul în care parlamentul a numit doi membri la CNA fără a respecta procedurile parlamentare. Că probabil are interesul ca CNA să cenzureze presa. Eu m-am referit la modul în care PDL a forţat numirea membrilor la CNA„.
De asemenea, deputatul independent Mircia Giurgiu a spus: „Eu particip la acţiuni de protest fiindcă aşa mi se pare normal, să atragem atenţia când se produc abuzuri. Sunt diverse scandări, iar în acea seară s-a scandat şi pentru Antena 3, printre „Jos Băsescu!”, alegeri comasate şi nu mai ştiu ce. Eu m-am dus acolo în semn de solidarite cu cei care sunt în stradă„.
Dan Grigore a demisionat din CNA în urma disputei cu liderul PNL Crin Antonescu.