Super Bowl 2022. Los Angeles Rams s-a impus în finala unde cel mai ieftin bilet a fost peste 4000 de dolari

Super Bowl 2022. Scenariu demn de locaţie. Los Angeles Rams devine a doua echipă din istorie ce câştigă trofeul pe teren propriu.
Filip Stan
14 feb. 2022, 07:57
Super Bowl 2022. Los Angeles Rams s-a impus în finala unde cel mai ieftin bilet a fost peste 4000 de dolari

Super Bowl 2022.  Los Angeles Rams a învins duminică, în Super Bowl LVI, pe Cincinnati Bengals cu 23-20.

Cel mai important meci din sportul american a avut loc pe stadionul SoFi din Inglewood, California. A fost pentru a doua oară în istoria Super Bowl când o echipă a jucat pe teren propriu. Tampa Bay Buccaneers a fost prima echipă care a făcut acest lucru, anul trecut, pe Raymond James Stadium.

Bombă la JO 2022 de la Beijing! Patinatoarea Kamila Valieva s-a dopat! Rusoaica de 15 ani, medaliată cu aur, reuşise în premieră o săritură cvadruplă!
Los Angeles a controlat o mare parte din prima repriză. Cincinnati au replicat la sfârşitul celui de-al doilea sfert.

A doua repriză a avut un scenariu demn de locaţia din apropriere – Hollywood. După ce Cincinnati a preluat conducerea în sfertul trei, echipa locală a reuşit, în ultimul sfert, un touchdown ce a fost urmat de o defensivă foarte bună ce a oprit în ultimul minut un atac disperat al Cincinnati Bengals.

La pauza meciului au cântat Dr. Dre şi Snoop Dogg. Celor doi li s-a alăturat şi invitatul surpriză 50 Cent, împreună cu Mary J. Blige, Kendrick Lamar şi Eminem.

Potrivit SeatGeek, preţul mediu al biletelor a fost de peste 6.600 de dolari. Cel mai ieftin bilet la finală, conform SeatGeek, a fost de 4.114 dolari – în timp ce cel mai scump bilet a fost vândut cu 33.730 dolari.

Considerată cel mai important eveniment sportiv anual din Statele Unite, Super Bowl are tot mai puțin de-a face cu sportul în sine. De fapt, dacă ne uităm la durata evenimentului și la procentul din acest timp acoperit de lupta efectivă dintre cele două echipe participante, devine limpede că finala NFL este mai degrabă o afacere de multe sute de milioane de dolari.

Mircea Lucescu nu se mai întoarce în Ucraina, de teama unei posibile invazii ruseşti
Conform CNN, care îl citează pe Tim Calkins, profesor de marketing Northwestern University’s Kellogg School of Management, cele peste 70 de reclame difuzate în timpul transmisiei NBC ar fi generat aproximativ 500 de milioane de dolari. „Și asta, apropo, este doar valoarea din timpul jocului. Se adaugă publicitatea suplimentară difuzată înainte de joc, după joc și toate celelalte oportunități care există pentru așa ceva”, a explicat Tim Calkins.

Calculul profesorului pornește de la anunțul NBC de săptămâna trecută care menționa că toate spațiile publicitare de câte 30 de secunde din timpul Super Bowl au fost vândute și că, pentru unele segmente s-a depășit suma record de 7 milioane de dolari. Dacă vă întrebați cine plătește o sumă atât de mare pentru 30 de secunde de publicitate nu trebuie decât să urmăriți clipurile publicitare care au împânzit internetul și care poartă, mândre, titulatura Super Bowl Ads. Veți găsi nume cunoscute precum Budweiser, General Motors, Kia, Booking.com, Skechers, Walmart, Nissan, Taco Bell, T-Mobille și așa mai departe.

Dacă estimarea de mai sus a lui Tim Calkins vi se pare exagerată, raportul întocmit de compania de cercetări de piață Kantar pentru ediția din 2021 a Super Bowl confirmă suma exorbitantă încasată doar pentru reclamele din timpul evenimentului: 434,6 milioane de dolari.

Pe lângă cele 500 de milioane generate de reclame, Super Bowl înseamnă alte milioane de dolari plătiți de spectatori pentru bilete și locuri de parcare. Conform CNN, un loc de parcare pentru ziua meciului a costat între 275 de dolari și 516 dolari, în timp ce biletele la mâna a doua costau, în medie, 6.500 de dolari.

Cel puțin la fel de important, un studiu realizat pentru zona Inglewood a luat în calcul ca venituri generate comunității locale de Super Bowl LVI o sumă cuprinsă între 23 și 52 de milioane de dolari. Raportat la întreaga zonă Los Angeles, câștigul generat localnicilor de eveniment ajunge la peste 477 milioane de dolari.

Cumulate, sumele din publicitate, bilete, transport, afaceri locale ridică suma generată de ediția din 2022 a Super Bowl la circa 1 miliard de dolari.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!