Supermarketul online Sezamo introduce începând de astăzi colectarea ambalajelor cu garanție. Clienții vor returna ambalajele cu garanție și vor primi imediat contravaloarea acestora în contul Sezamo, sub formă de credite. În plus, în perioada 10 – 23 februarie, Sezamo lansează campania „Ambalaje returnate cu efecte imediate”, prin care clienții vor primi dublul valorii fiecărui ambalaj cu garanție returnat, adică 1 leu pentru fiecare ambalaj returnat.
Prin integrarea reciclării în serviciul nostru de livrare, eliminăm un drum suplimentar pentru clienți, economisind timp și reducând amprenta lor de carbon. În loc să stea la coadă pentru a returna sticlele, clienții se pot bucura de timpul liber. Ambalajele sunt ridicate direct din fața ușii, fără griji legate de scanare sau erori ale automatelor. Procedura este foarte simplă, iar clienții primesc instant creditele în contul lor.
Ce semnificație are acest simbol de pe ambalaje. Puțini români știu de la ce vine și ce înseamnă
Clienții care plasează începând de astăzi o comandă la Sezamo vor primi gratuit o rolă de 10 saci speciali pentru ambalajele SGR. La următoarea comandă, clienții vor strânge în sac ambalajele cu garanție complet golite, curate, nedeformate și cu eticheta intactă. După sigilarea sacului, acesta se predă curierului, iar punctele intră pe loc, automat, în contul Sezamo și sunt valabile un an din momentul primirii. Curierul va ridica doar un sac cu ambalajele SGR per livrare. Odată ajunse în depozit, ambalajele sunt introduse în sistemul automat de preluare, unde sunt numărate, sortate și pregătite de reciclare.
După consumarea celor 10 saci primiți gratuit de către clienți, aceștia vor putea achiziționa sacii pentru colectare de pe site-ul Sezamo sau direct din aplicație.
Sezamo este un real one-stop-shop, o comandă la supermarketul online înlocuind până la 8 drumuri în oraș, la farmacie, măcelărie, băcănie, patiserie, piață, pescărie, pet shop și magazin cu produse pentru diete speciale. Supermarketul online oferă o selecție de peste 15.000 de produse, precum produse proaspete direct de la fermieri autohtoni, alimente de la artizani locali, dar și branduri internaționale de tip supermarket, toate într-un singur loc. Produsele sunt livrate către clienți din depozitul de 12.000 m2 situat în incinta CTPark, în nordul Bucureștiului, care include spații de depozitare ambientală și unități cu temperatură controlată, ce permit păstrarea produselor în condiții cât mai bune și reducerea costurilor de energie, anunţă retail.ro.
Sezamo este un supermarket online, parte din grupul european Rohlik, una dintre cele mai importante companii de e-grocery din Europa. Deja activ în: Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de), Rohlik s-a lansat în România în 2022, sub brandul Sezamo.
În perioada 13-15 ianuarie, clienții care au reciclat ambalaje cu simbolul SGR la aparatele din orice magazin Kaufland și scanează tichetul valoric eliberat de automat împreună cu cardul de client la casa de marcat, primesc valoarea tichetului dublată, ca reducere în aplicația Kaufland Card.
Mircea Fechet: Start bun pentru SGR în al doilea an de funcţionare: peste 342,4 milioane ambalaje au fost returnate în ianuarie, iar aproximativ 17.800 tone de PET-uri, sticle şi doze de aluminiu au ajuns deja în fabricile de reciclare
Ministrul mediului, Mircea Fechet, anunţă un start bun pentru SGR în al doilea an de funcţionare, el precizând că peste 342,4 milioane ambalaje au fost returnate în ianuarie, iar aproximativ 17.800 tone de PET-uri, sticle şi doze de aluminiu au ajuns deja în fabricile de reciclare. Ministrul arată că, după un an plin de recorduri, încheiat cu un total de 3,36 miliarde de ambalaje returnate, adică o performanţă de invidiat în rândul statelor europene, Sistemul Garanţie – Returnare are de făcut un pas decisiv în 2025: să se dezvolte la nivel de comunitate.
”Start bun pentru SGR în al doilea an de funcţionare: peste 342,4 milioane ambalaje au fost returnate în ianuarie, iar aproximativ 17.800 tone de PET-uri, sticle şi doze de aluminiu au ajuns deja în fabricile de reciclare. Sistemul a adăugat 78 aparate de colectare automată (RVM-uri) noi la magazine, foarte bune şi acestea pentru prima lună a anului”, anunţă Fechet.
RetuRO, anunţ de ultimă oră pentru românii care reciclează ambalaje
Ministrul arată că, după un an plin de recorduri, încheiat cu un total de 3,36 miliarde de ambalaje returnate, adică o performanţă de invidiat în rândul statelor europene, Sistemul Garanţie – Returnare are de făcut un pas decisiv în 2025: să se dezvolte la nivel de comunitate.
”Ne-am mobilizat în 2024 să facem ţara mai curată, iar în acest an avem toate motivele să rămânem la fel de ambiţioşi, pentru că am reuşit împreună ce nu s-a făcut în România în 30 ani: primul miliard de ambalaje returnate prin SGR a venit la jumătate de an de la lansarea programului, în august, al doilea şi al treilea miliard au venit la distanţă de numai o lună, octombrie şi noiembrie, am avut rate de colectare de peste 80% atinse în luni consecutive, mai exact în lunile de toamnă, care au adus o recoltă bună pentru SGR, reţeaua naţională de puncte de colectare automată numără mii de puncte active şi funcţionale, iar de la o lună la alta au fost şi sunt în continuare instalate câteva sute de noi aparate de colectare (RVM-uri), şi cel mai important lucru, în opinia mea: am reuşit să creăm mii de noi locuri de muncă verzi, într-o industrie nouă şi cu mult potenţial, industria reciclării”, apreciază Mircea Fechet.
”Când tragem linie şi adunăm, avem de ce să accelerăm, iar Sistemul Garanţie – Returnare să funcţioneze ca uns, cu reglaje pe care le facem din mers. 99,3% din cele peste 25.000 comenzi pentru ridicarea ambalajelor de la comercianţi au fost preluate fără nicio zi de întârziere la colectarea automată şi 99,58% la colectarea manuală, ceea ce arată o colaborare excelentă; la acest capitol merge treaba aproape la perfecţie”, mai subliniază ministrul Mediului, el adăugând că va contribui în mare măsură şi extinderea centrelor regionale de numărare şi sortare, la fel cum va conta fiecare RVM nou instalat, de capacitate mică sau mare, iar aici voi fi primul care va urmări atent şi va saluta iniţiativele care aduc plusuri în infrastructura de colectare şi debarasare.
”Dacă era nevoie de o dovadă în plus că facem echipă bună când tragem mai mulţi pentru acelaşi obiectiv, eu cred că SGR ne-a adus-o încă din primul an de la lansare: se poate şi în România! Continuăm”, spune Fechet.