Până pe 15 septembrie, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din supermarketul Auchan primesc garanția de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, și ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol „Ambalaj cu garanție”, sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația Auchan. De asemenea, la acordarea extra-avantajului de 0.1 lei/ambalaj cu simbol reciclat nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate.
În prezent, toate magazinele Auchan sunt echipate cu aparate RVM de colectare și reciclare a ambalajelor PET/sticlă/aluminiu. Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri și supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat.
Voucherul de fidelitate aferent beneficiului suplimentar de 0,1 lei per ambalaj nu poate fi transformat în numerar.
Auchan România are în portofoliu peste 430 de magazine, cuprinzând 30 de hipermarketuri clasice, 3 hipermarketuri discount, 7 supermarketuri, magazinul Auchan Go și aproape 400 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care majoritatea în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Compania are o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de euro.
Cumpărătorii trebuie să afle despre supermarketul din România care oferă mai mulţi bani pe sticlele reciclabile, promoţia fiind valabilă doar în această perioadă. Din 30 noiembrie 2023, de când Sistemul Garanție-Returnare a devenit funcţional, românii se înghesuie la automatele de colectare pentru a primi înapoi cei 50 de bani pentru fiecare PET sau doză de metal.
Sistemul operat de compania RetuRo reunește marii producători de băuturi și comercianții din țară, împreună cu statul român, acesta fiind al doilea ca mărime din Europa, după cel din Germania. Desigur, scopul său este de a reduce poluarea încurajând reciclarea.
Dacă înainte de 30 noiembrie 2023, era mai mereu pustiu în faţa automatelor de reciclare, iată că acum românii se înghesuie să dea PET-urile sau dozele de metal înapoi pentru a primi cei 50 de bani.
Citeşte şi Românii au început să recicleze serios prin RetuRO! Peste jumătate de miliard de PET-uri, doze sau sticle au fost recuperate prin Sistemul Garanție-Returnare
Supermarketul din România care îţi oferă mai mulţi bani pe sticlele reciclabile
De curând, un supermarket din România oferă chiar mai mulţi bani pe sticlele reciclabile. Astfel, până pe 15 septembrie, Auchan dă 0,6 lei pentru fiecare ambalaj cu sigla SGR , practic 0,1 lei în plus faţă de garanţie.
Este, însă, important de ştiut că această diferenţă este valabilă sub formă de voucher de fidelitate, care poate fi folosit în orice magazin Auchan din România. Pentru a putea primi bani pe ambalajele reciclate, este vital ca acestea să aibă pe ele logo-ul „Ambalaj cu garanție”, să fie din sticlă, plastic sau metal şi să aibă volume cuprinse între 0,1 L și 3 L inclusiv.
Mai mult, nu trebuie să fie deformate, dar este important ca sticlele să fie golite de conținut, curate şi cu eticheta intactă. Este vorba despre ambalajele pentru bere, mixuri de băuturi alcoolice, cidru, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut de orice fel, vinuri și spirtoase, anunţa cei de la ReturRo.
Din păcate, comercianţii, dar şi clienţii întâmpină mari probleme. Foarte multe aparate de reciclare nu funcţionează sau funcţionează greu, lucru care îi descurajează pe români să mai recicleze. În ceea ce îi priveşte pe micii comercianţi, aceştia se plâng ca nu primesc toate sumele de la RetuRo pentru că ambalajele nu ajung intacte la destinaţie.
Premieră în România! Primul supermarket din România care lansează căruciorul surpriză cu produse la -65% reducere pe loc
A”Micile magazine încep să nu mai accepte flacoane RetuRo din cauza faptului că, atunci când trimit sacii la Returo, rata de recunoaștere a flacoanelor și de acceptare la plată este de 50%. Deci dacă trimite 100 de sticle, primește banii doar pe 50 de sticle. Acest lucru se întâmplă pentru că, pe transport, flacoanele respective se deteriorează, fenomen pe care noi l-am semnalat de la început.
Mi se pare o mare prostie să aduni flacoane goale și să ai pretenția că acestea să și rămână întregi pe durata transportului, acestea fiind în saci și fără protecție”, a declarat Radu Lăzăroiu, director general al Romaqua, conform celor de la Naţional.