Superstiţii de Crăciun. Există oameni superstițioși care evită plantarea brazilor în grădina casei, din frica ghinioanelor. Din acest motiv, o femeie a lansat o dezbatere pe un grup de Facebook întrebând: „Ce părere aveți despre superstiția plantării bradului în grădină?”. Răspunsurile au evidențiat diverse superstiții legate de această practică.
Unii cred că plantarea bradului în grădină aduce ghinion, cum ar fi faptul că toți cei care locuiesc în acea casă mor tineri. Totuși, există și povești care contrazic aceste superstiții, cum ar fi cazul unei persoane care a vândut casa la doi ani după plantarea unui brad.
Comentatorii au adus în discuție diverse tradiții și credințe, de la ideea că imobilul va fi înstrăinat până la legenda că plantarea unui brad lângă casă o va părăsi și că brazii ar trebui scoși din curte în unele regiuni montane.
În final, părerile au variat, unii considerând aceste superstiții rodul lipsei educației, în timp ce alții au adus exemple de case în care brazii cresc de generații fără să aducă ghinioane. Cu opinii împărțite, superstițiile legate de plantarea bradului de Crăciun în grădină rămân subiect de discuție și interpretare.
Citeşte şi: Unde se găsesc cei mai ieftini brazi de Crăciun. Dedeman, Lidl și Kaufland se află în topul clasamentului
„Ați spus bine. Superstiție și atât. Interesant că suntem singura nație care are 1.000 de tradiții și superstiții negativiste. Restul globului nu mai are nici o problemă, numai la noi în România sunt” / „Nicio treabă, am plantat doi brazi, după doi ani am vândut casa” / „Una pe care o știu eu ar fi că toți cei care stau în acel loc mor tineri” / „Bradul s-a dus de mult, dar bunica mea are 94 de ani” / „Probabil aceste superstiții au apărut deoarece într-o curte ar trebui să plantezi doar pomi fructiferi, de pe urma cărora să beneficiezi, nu brazi” / „În zona noastră dacă ai plantat brad în curtea casei însemnă că casa rămâne pustie și dacă plantezi salcie plângătoare omul ce a plantat plânge viața”, sunt câteva dintre comentarii.