Fanii au luat cu asalt sediul federaţiei bulgare de fotbal pe care o consideră vinovată de falimentul clubului. Ei au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov. Geamurile clădirii au fost sparte, iar uşile complet distruse. După ce au atacat sediul federaţiei, fanii au mers spre stadionul echipei de fotbal. Galeria Stelei este înfrăţită cu cea a echipei ŢSKA Sofia, iar ultraşii bulgari şi-au făcut şi ei apariţia la Bucureşti la mai multe meciuri ale Stelei.
Pe de altă parte, un alt grup de tineri a blocat, luni, drumul în faţa maşinii premierului bulgar Plame Oreşarski, transmite agenţia Livenews. Agenţia a publicat un videoclip pe care se vede că în jur de 20 de persoane au ieşit pe o trecere de pietoni chiar în faţa unui autoturism cu girofar al Servicului Naţional de Pază. Protestatarii s-au luat de mână şi au strigat: „Demisie”. După ce a stat circa 2 minute, autoturismul cu girofar s-a întors înapoi, iar tinerii au aplaudat retragerea lui. Din videoclip nu se vede cine se află în autoturism, dar flashmob-ul a fost organizat într-o imediată apropiere a reşedinţei guvernamentale din cartierul Boina şi se presupune că în maşină a fost premierul Plamen Oreşarski, care mergea la serviciu.
După retragerea autoturismului guvernamental, protestatarii au fost aplaudaţi de ceilalţi şoferi, care au fost nevoiţi să aştepte câteva minute pentru că întreaga intersecţie a fost blocată. Puţin mai târziu, acolo a venit şi o patrulă de poliţie care a verificat actele de identitate ale protestatarilor, dar nimeni nu a fost reţinut.
Schimbare de tactică cu blocări-surpriză
Protestatarii schimbă tactica: blochează în mod surprinzător artere rutiere pentru a li se auzi vocea, titrează luni cotidianul Sega. Un grup de locuitori ai oraşului Plovdiv (sud) au blocat pentru aproximativ o oră, duminică, principala autostradă din Bulgaria, care leagă Sofia de portul Burgas, pentru a protesta împotriva guvernului lui Plamen Oreşarski. În acelaşi timp, peste 50 de locuitori ai Sofiei au închis pentru scurt timp accesul spre aeroportul internaţional din capitala bulgară. Manifestanţii care se organizează prin reţeaua de socializare Facebook susţin că blocările-surpriză nu vor înceta înainte ca „guvernul care s-a dovedit corupt” să-şi depună demisia.
Site-ul Dnevink transmite că, duminică seară, în ciuda ploii abundente câteva mii de protestatari au ieşit din nou în centrul Sofiei pentru a 17-a zi consecutiv. Cele mai ample acţiuni de protest de la Sofia se organizează seara de la ora 18.30. Atunci se strâng câteva mii de oameni. Dimineaţa, câteva zeci sau câteva sute de persoane îşi beau împreună cafeaua în faţa clădirii parlamentului sau cum a fost luni în faţa celei a guvernului, strigând lozinci antiguvernamentale. Această acţiune are loc de la ora 8.30 şi continuă jumătate de oră sau o oră. Proteste de amploare au loc însă doar în capitala Sofia, în timp ce în alte oraşe precum Plovdiv şi Varna, protestatarii sunt mult mai puţini, iar în oraşele mai mici practic nu sunt manifestaţii.
Valul de proteste zilnice de la Sofia şi din câteva mari oraşe din Bulgaria – după o primă serie de demonstraţii, uneori violente iarna trecută – a fost declanşat de numirea, pe 14 iunie, la conducerea Agenţiei de Securitate Naţionala (DANS) a controversatului parlamentar Delian Peevski. Acest magnat media (32 de ani) este suspectat de activităţi ilegale de către populaţie. Protestele s-au întors împotriva întregii clase politice, suspectată de legături cu lumea afacerilor.