Premierul Victor s-a întâlnit cu parlamentarii PPDD, care declaseră anterior că ar putea susţine noul Guvern. PPDD-iştii i-au propus premierului să intre la guvernare, dar cu anumite condiţii, una fiind ca UDMR să nu fie acceptată în noul Guvern. Premierul le-a spus că el respectă înţelegerile pe care le face, cum este cea cu UDMR, dar că pe viitor, e deschis la orice înţelegere, iar el o va respecta.
„Le-am spus un lucru celor de la PPDD, că, atunci când eu fac o înţelegere, o respect. Şi lor le spun, că dacă ne vom înţelege asupra unui lucru în viitor, atunci o voi respecta. Eu când închei o înţelegere, nu sunt eu cel care o rupe. Dacă o rupe partenerul, eu tot aştept să vină să reluăm acordul. Şi pentru PPDD e important acest lucru. Dar dacă mâine vor să susţină noul guvern, cu atât mai bine, să o facă”, a spus Victor Ponta, după întâlnirea cu reprezentanții PPDD.
PPDD îşi exprimase dezacordul faţă de acceptarea UDMR la guvernare, considerând că această formaţiune are condiţii inacceptabile.
„Partidul Poporului – Dan Diaconescu îşi exprimă dezacordul privind cooptarea UDMR la guvernare şi faţă de condiţiile inacceptabile solicitate de UDMR, care încalcă principiul suveranităţii statului român. Românii nu au uitat că şi UDMR a tăiat salariile şi a susţinut fără rezerve guvernarea PDL, atunci când a decis închiderea spitalelor din Romania. (…) Considerăm că impozitele sufocă românii şi aşa afectaţi de situaţia economică din ultimii ani, astfel încât scăderea impozitelor ar fi o măsură de natură a diminua această povară, fără a afecta în mod consistent bugetul de stat, ba chiar fiind de natură a stimula economia reală. Taxa radio este o taxă pe care românii au înţeles-o de la început ca fiind abuzivă, întrucât se aplică şi celor care nu deţin aparate radio-tv. În ceea ce priveşte majorarea alocaţiei copiilor este o măsură de o reală necesitate având în vedere că în prezent se alocă 1,4 lei/zi, respectiv 42 lei/lună. Nu în ultimul rând, susţinem interzicerea migraţiei parlamentare, migraţie care a dus la schimbarea voinţei pe care şi-au exprimat-o românii, prin vot, la alegerile din decembrie 2012”, se arată într-un comunicat al PPDD.
Conducerea formaţiunii politice a lui Dan Diaconescu anunţă, în acelaşi comunicat, că PPDD este „pregătit să-şi asume scoaterea României din haosul în care a fost aruncată după decembrie 1989”, fiind „singurul partid care poate aduce, în sfârşit, în prim plan, nevoile reale ale poporului român”.
Potrivit unor surse citate de România TV, noul guvern Victor Ponta ar putea avea patru vicepremier, de la PSD, PC, UNPR şi UDMR. Aceştia sunt Liviu Dragnea (PSD), Daniel Constantin (PC), Gabriel Oprea (UNPR) şi Kelemen Hunor (UDMR).
VEZI Cum ar putea arăta noul Guvern Victor Ponta. Ce ministere ar primi UDMR, UNPR şi PC