Decizia surprinzătoare a prim-ministrului de a convoca alegeri anticipate a adus însă în actualitate întrebări presante, cum ar fi pensiile, fiscalitatea și ajutoarele pentru străinătate. Vineri, ministrul de finanțe Philip Hammond a afirmat că promisiunile fiscale din campania electorală din 2015 i-au limitat posibilitățile de gestionare a economiei. El a părut că deschide astfel calea spre o mărire a impozitelor.
Sâmbătă, la un eveniment electoral din centrul Angliei, May nu a exclus explicit posibilitatea unei fiscalități mai dure. „La aceste alegeri, oamenii vor avea o alegere foarte clară”, a spus ea, una din oferte fiind „un Partid Conservator care a fost întotdeauna, este și va continua să fie un partid care crede în impozite mai mici”. Alternativa ar fi „un Partid Laburist al cărui instinct natural este să mărească întotdeauna impozitele”.
Laburiștii i-au acuzat pe conservatori că pregătesc o „bombă fiscală”, iar Liberal-Democrații afirmă că lucrătorii obișnuiți ar fi afectați de planurile guvernului, arată Reuters, citată de Agerpres.
În martie, guvernul condus de Theresa May a suferit o lovitură, când planurile lui Hammond de creștere impozitării muncii au fost criticate de parlamentarii partidului și de presă, care au artătat că se încalcă astfel promisiunile electorale ale conservatorilor din 2015. Până la urmă, mișcarea nu a mai avut loc. Pentru a-și crea o majoritate parlamentară mai confortabilă, May a recurs la convocarea alegerilor anticipate.