Surpriza uriașă pe care a primit-o o badantă româncă de la bătrânica de care avea grijă: „Nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu”

O româncă stabilită în Italia, care avea grijă de o bătrânică de 92 de ani, s-a trezit cu o surpriză uriașă. Ce cadou i-a făcut femeia care s-a simțit abandoantă de toată lumea.
Filip Stan
05 aug. 2024, 09:13
Surpriza uriașă pe care a primit-o o badantă româncă de la bătrânica de care avea grijă: „Nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu”
Surpriza uriașă pe care a primit-o o badantă româncă de la bătrânica de care avea grijă: „Nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu”

O femeie din România, în vârstă de 45 de ani, care a dedicat ani întregi îngrijirii unei bătrâne italience de 92 de ani, a fost recompensată prin testament cu o proprietate situată în orașul Brescia, Italia. Această recunoaștere a venit din partea bătrânei, care a apreciat profund atenția și afecțiunea primite de la româncă.

Citește și: Ce rentă viageră va încasa după retragere David Popovici. Va egala la bani legendele Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă şi Gabriela Szabo

Se pare că, în ciuda faptului că nepoții bătrânei nu i-au oferit aceeași grijă și sprijin, femeia a găsit în româncă nu doar un îngrijitor, ci și un izvor de căldură emoțională care a compensat absența afecțiunii din partea familiei sale de sânge.

„Am primit de la ea atenția, grija și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la nepoții mei”, a declarat italianca de 92 de ani.

Conform informațiilor furnizate de rotalianul.com, cei șase nepoți ai bătrânei au contestat cu vehemență decizia acesteia și testamentul său. Aceștia au intentat un proces pentru a contesta valabilitatea testamentului, susținând că românca, care se ocupa de îngrijirea bătrânei, a profitat de starea sa precară de sănătate pentru a o influența și a o constrânge să o numească pe ea drept beneficiară a casei în testament.

În apărarea îngrijitoarei, a intervenit chiar italianca în vârstă de 92 de ani, care a fost de acord să se supună unor evaluări medicale detaliate. Aceasta a acceptat să demonstreze că este complet lucidă și capabilă să ia decizii clare și raționale în ceea ce privește distribuirea bunurilor sale, susținând astfel că testamentul a fost întocmit în deplină cunoștință de cauză și conform voinței sale.

Românca, pe nume Antoneta a fost acuzată de procuroarea Marzia Aliatis, în urma sesizărilor făcut de nepoți că „a obligat-o pe bătrâna îngrijită să-i doneze imobilul proprietate personală și să-i transfere suma de 9.000 de euro, necesară plății actelor notariale”.

Pe timpul procesului, italianca a fost dusă la un centru de îngrijire pentru bătrâni și asta pentru că se considera că îngrijitoarea româncă este o profitoare și că nu mai poate avea grijă de bătrână.

În acest caz, Antoneta a fost ajutată de avocata Rosa Afrunte care a prezentat în instanță o copie a testamentului și o scrisoare redactată de bătrână în care scria motivul pentru care a luat această hotărâre.

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu.

Am ajuns să iau această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi”, a scris italianca de 92 de ani.

Mai departe, pensionara mai spune că a lăsat badantei casa sa din oraș și că nepoților le revine magazinul pe care familia îl gestiona deja.

„Am avut de la această femeie (de la îngrijitoarea româncă, n.r.) atenția și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la voi.

Vă cer și doresc în mod deosebit ca deciziile mele să fie respectate, pentru că vreau să dau posibilitate Antonetei să-și trăiască viața liniștită și cu demnitate”, le-a mai scris italianca nepoților.

Procuroarea Marzia Aliantis a mers personal să vorbească cu bătrâna.

„Bătrâna de 92 de ani este lucidă și conștientă de tot ceea ce afirmă”, a susținut Aliantis în instanță, adăugând că testamentul este valid și de necontestat.

Românca a câștigat procesul și are toate drepturile de a primi donația din partea pensionarei de 92 de ani.

„Mă voi adresa unui judecător ca să o pot aduce acasă și să am grijă de ea, nu ar fi trebuit să ajungă niciodată într-un azil”, a spus badanta româncă.

Citește și: Regele Charles nu ajunge în acest an în România. Ce se întâmplă cu locuința de la Viscri

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din apropierea României cu o istorie impresionantă. Este cel mai vechi oraș din Europa locuit continuu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Nu mai poți plăti în rate. Se schimbă limitele direct în lege
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Cine îi va lua locul lui Iohannis la prezidențiale. PSD anunță azi
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Top 12 cele mai scumpe insule din Grecia: Care este insula care te poate lăsa cu buzunarul gol în vacanță
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de mașini. N-ai voie să o împrumuți. Faci închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă! O persoană la care ținea enorm s-a stins din viață
substantial.ro
Operație minim invazivă de rezecție a prostatei realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!