ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit sursei citate, candidaţii care ar putea să nu fie acceptaţi de BEC sunt Teodor Meleşcanu (independent), Constantin Rotaru (PAS), Mircea Mirel Amariţei (Pro Demo), William Brânză (PER), Corneliu Vadim Tudor (PRM) şi Szilagyi Zsolt (PPMT).
În cazul lui Teodor Meleşcanu, scrie sursa citată, ar fi neconcordanţe între data de acceptare a candidaturii şi data la care sunt strânse semnăturile pe numele său. Sursele citate susţin că, de la sediul PDS, s-a sunat la sediul BEC în data de 18 septembrie pentru programarea candidatului Teodor Meleşcanu. Deşi a demisionat doar in 22 septembrie de la şefia SIE, pe numele lui Meleşcanu se strâng semnături încă din 10 septembrie 2014.
PDS îi RETRAGE sprijinul lui Teodor Meleşcanu după ce i-a strâns semnături şi CONTESTĂ candidatura
De asemenea, s-ar fi constatat că semnăturile au fost strânse doar de câteva persoane.
Pentru Rotaru Constantin, PAS a strâns 235.268 semnături, dar se pare că semnăturile au fost strânse de câteva persoane, iar scrisul din declaraţiile de susţinători se repetă sau nu corespunde cu cel din tabele.
CCR a respins alte cinci CONTESTAŢII privind candidaturile la prezidenţiale
La reprezentantul partidului Pro Demo, Mircea Mirel Amaritei care a strâns şi depus 226.815 semnaturi s-a semnalat că în mai multe bibliorafturi sunt doar două tipuri de scrisuri şi deci ar exista suspiciuni cu privire la autenticitatea lor.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Reprezentantul PER, Wiliam Brinză, a prezentat 253.858 semnături, dar s-ar fi semnalat că semnăturile ar fi fost strânse de câteva persoane, iar scrisul din declaraţiile de susţinători se repetă sau nu corespunde cu cel din tabele.
Corneliu Vadim Tudor a depus 215.840 semnături şi s-ar fi semnalat că ar fi fost strânse de căteva persoane, iar scrisul din declaraţiile de susţinători se repetă sau nu corespunde cu cel din tabele.
Vadim neagă că a strâns semnăturile într-un mod care contravine legii. „Semnăturile sunt beton”, a spus Vadim, la România TV.
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine sunt cei 14 candidaţi care luptă pentru Preşedinţia României VIDEO
O problemă pur politică s-ar întâmpla în cazul reprezentantului PPMT. Se zvoneşte că reprezentanţii UDMR au făcut lobby la reprezentanţii tuturor partidelor reprezentate în BEC să respingă candidatura lui Szilagyi Zsolt.
Şedinţa BEC pentru decizii de acceptare a candidaturii va avea loc azi la ora 16.00. Candidaturile pot fi apoi contestate în termen de 24 de ore la Curtea Constitutională. Apoi candidaturile rămân definitive şi vor fi înscrise pe buletinele de vot.