Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul Finanţelor. Premierul l-ar fi anunţat pe Alexandru Nazare de decizia luată încă de luni seară. Premierul Florin Cîţu a anunţat şi că deja a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe.
„Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar.
În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia domnului Nazare.
Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul lui Alexandru Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat.
Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. (…) Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat premierul Florin Cîţu.
Interimatul la Finanţe va fi asigurat de premierul Florin Cîţu. „Mă voi asigura că vor fi demarate proiectele întârziate”.
„Sunt câteva lucruri care trebuie îndreptate și e posibil ca Corpul de control să meargă la Ministerul Finanțelor”, a ami spus Cîţu.
Întrebat dacă este în cărţi liberalul Dan Vîlceanu la Finanţe, Florin Cîţu a spus că nu s-a luat o decizie.
Premierul Cîțu a trimis deja la Palatul Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. Motivul remanierii ar fi faptul că Nazare nu ar fi fost de acord cu rectificarea bugetară preferențială față de anumiți primari liberali, potrivit unor surse politice.
Alexandru Nazare ar urma să fie înlocuit cu deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care este și vicepreşedinte în PNL şi liderul filialei Gorj.
Dan Vîlceanu este deputat si membru in Comisia pentru muncă şi protecţie socială (din septembrie. 2018), Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi (din dec. 2018)
Numele lui Dan Vîlceanu a mai fost vehiculat pentru a prelua conducerea Ministerului de Finanțe în guvernul Cîțu şi în decembrie anul trecut.
Acesta este considerat un apropiat al lui Florin Cîţu.
În PNL se încinge lupta pentru putere. Ludovic Orban pare în avantaj după prima rundă de alegeri din tară, dar echilibrul de forte s-ar putea răsturna după alegerile din Transilvania.
Cifrele ne arată că Ludovic Orban se află acum în avantaj. Scorul în Moldova a fost de 5 la 3 pentru liderul PNL. În Capitală raportul de forte este mai echilibrat 2 la 2, cu alte 2 filiale încă indecise: Sectorul 1 si 6 care ar putea înclina totusi către L. Orban. Cert este că seful PNL are un atu major – el cunoaste f bine baza partidului, stie sute de primari si consilieri din toată tara. Urmează însă alegerile din Transilvania, iar raportul de forte s-ar putea inversa.
Grupul din Ardeal în frunte cu Emil Boc îl sustine pe Fl. Cîtu. Se asteaptă totusi si pozitionarea Bihorului, a lui Ilie Bolojan, care ar putea înclina decisiv balanta la Congres. Asta în conditiile în care Ludovic Orban va rupe voturi si de la delegatii din filialele ai caror lideri îl sustin pe Florin Cîtu. Pt ca aici este cheia Congresului si pe asta se bazează Orban. Ca delegatii vor vota asa cum vor ei, indiferent de decizia luată de o filială judeteană.