Noi detalii ies la iveală. Tânărul acuzat de terorism, prins la Arad, a încercat să VÂNDĂ BOMBELE în UCRAINA

Detalii halucinante ies la iveală în cazul teroristului din Arad care a fabricat şi a vândut bombe. Bărbatul, simpatizant al ideologiei naziste, a fabricat iniţial două bombe pe care le-a detonat pe un câmp, apoi alte două pe care le-a vândut unui poliţist de frontieră sub acoperire. Potrivit România TV, tânărul a încercat să vândă bombele în Ucraina. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descoperit în locuinţa tânărului mai multe dispozitive explozive.
Alina Costache
21 dec. 2013, 08:16
Noi detalii ies la iveală. Tânărul acuzat de terorism, prins la Arad, a încercat să VÂNDĂ BOMBELE în UCRAINA

Tânărul din Arad suspectat de terorism a încercat să vândă bombele fabricate de el în Ucraina, la traficanţi, potrivit România TV. Marius Vlaşcu a fabricat iniţial două bombe pe care le-a detonat pe un câmp, apoi alte două pe care le-a vândut unui poliţist de frontieră sub acoperire. În schimbul acestor bombe, băiatul a cerut poliţistului sub acoperire, despre care credea că este un interlop periculos, un pistol cu glonţ şi mai multe sume de bani. Pe poarta casei, el s-a declarat nazist.

Potrivit România TV, bărbatul a învăţat să facă bomba după un manual de terorism, descărat de pe internet.

De asemenea, sâmbătă au fost prezentate primele imagini cu bombele fabricate de tânăr.

Băiatul a fost capturat, vineri seară, în localitatea Ghioroc din judeţul Arad, în urma unei operaţiuni coordonate de DIICOT Timişoara. Marius Vlaşcu a fost prins în flagrant în momentul în care a încercat să vândă cele două dispozitive unui ofiţer SRI sub acoperire. Tânărul a fabricat bombele artizanale explozive folosind nitroceluloză, un derivat al nitroglicerinei, şi azotat de amoniu.

Marius Vlaşcu a fost reţinut pentru 24 de ore de DIICOT Timişoara şi va fi adus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit surselor citate, tânărul a confecţionat bombele în locuinţa sa, după ce şi-a adunat informaţiile de pe Internet şi de la un inginer chimist.

Bărbatul a fost monitorizat timp de mai multe luni de către anchetatori. Ofiţerii Serviciului de Informaţii Arad au aflat că tânărul construia dispozitivele într-un laborator clandestin pe care şi-l amenajase în casa în care locuia, iar de pe Internet a descărcat un manual de terorism în care era descris modul în care se confecţionează bombele.

Tânărul avea doi complici, respectiv un furnizor de materii prime din Bucureşti şi un inginer chimist care îi dădea sfaturi.

Arădeanul a cumpărat azotat de amoniu, care este folosit mai ales în agricultură, şi fierbea substanţa de mai multe ori în laboratorul de acasă, până se recristaliza. Potrivit aceloraşi surse, aşa cum se întâmplă la fabricarea dinamitei, tânărul din Arad folosea azotatul de amoniu recristalizat împreună cu nitroceluloza. Prima substanţă asigura necesarul de oxigen pentru descompunerea explozivă.

Sursele citate afirmă că tânărul a spus mai multor cunoscuţi că poate ataşa dispozitivului cuie, piuliţe sau şuruburi astfel încât forţa distructivă a acestuia să fie cât mai mare. El ar fi detonat până acum două dispozitive explozive pentru a le verifica funcţionarea. Restul de dispozitive explozive pe care le-a confecţionat le-a scos la vânzare. Acesta le-a mai spus cunoscuţilor săi că doreşte ca în urma vânzării bombelor să îşi cumpere un pistol şi că nu îl interesează unde vor exploda bombele confecţionate de el. Sursele au mai declarat că ar fi cerut câteva sute de euro pe bombe.

Procurorii DIICOT Timişoara l-au reţinut pe tânărul de 20de ani în localitatea Ghioroc de lângă Arad, pe furnizorul de materii prime din Bucureşti şi l-au dat în urmărire pe inginerul chimist, care se află în Germania.

Tânărul din Arad riscă să fie acuzat de terorism.

O bombă a fost DETONATĂ

Una din cele două bombe artizanale explozive, confecţionate de un tânăr din judeţul Arad, prins în flagrant, vineri, în timp ce încerca să vândă dispozitivele, a fost detonată în poligonul din municipiu, iar a doua va fi păstrată ca probă la dosar, conform unor surse din rândul anchetatorilor. Cele două bombe artizanale explozive confecţionate pe baza de nitroceluloză, un derivat al nitroglicerinei, şi azotat de amoniu, au fost ridicate de ISU Arad, care le-a transportat la poligonul din municipiu, una fiind detonată, iar cea de-a doua fiind păstrată în incintă, ca probă la dosar, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Dispozitivele explozive aveau fitil prevăzut să ardă timp de două minute şi aveau ataşate cuie, piuliţe şi şuruburi, pentru ca forţa distructivă a bombelor să fie mai mare. El ar fi detonat până acum două dispozitive explozive pentru a le verifica funcţionarea. Restul de dispozitive explozive pe care le-a confecţionat le-a scos la vânzare. Acesta le-ar mai fi spus cunoscuţilor săi că doreşte ca în urma vânzării bombelor să îşi cumpere un pistol şi că nu îl interesează unde vor exploda bombele confecţionate de el.De asemenea, anchetatorii spun că pe uşa casei tânărului au găsit semne neonaziste. Pe interiorul uşii era desenată zvastica, iar pe interior scria „14/88”, cifre care ar reprezenta data naşterii lui Adolf Hitler (14), respectiv modul de recunoaştere al neonaziştilor (88).

DailyBusiness
Ciolacu anunță sprijin pentru încălzirea locuințelor. Ajutoare de 15.000 lei per familie
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Cea mai simplă metodă prin care scapi de părul de animale de pe haine și din casă. Te costă doar 5 lei să rezolvi această problemă
Capital.ro
Ungaria, la ani lumină de România. Ungurii ne-au luat fața și ne dau iar lecții
Playtech.ro
”Dumneavoastră nu aveți onoare?” Ce calități ar avea Ciolacu și i-ar LIPSI lui Ciucă, potrivit Președintelui Senatului
DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru milioane de români! S-a actualizat lista medicamentelor GRATUITE
Adevarul
Comoara energetică a Balcanilor stârnește interesul Rusiei și SUA. Unde sunt îngropate peste două miliarde de euro
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Ion Țiriac, internat la un spital din Austria. Problemele miliardarului în vârstă de 85 de ani
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Cutremur miercuri seară în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce orașe s-a resimțit
Cancan.ro
Cine îi dă 6.000 de lei lunar lui Irinel Columbeanu. Nimeni nu se aștepta la asta!
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
Moartea lui Ratan Tata, fostul lider al Tata Group, la vârsta de 86 de ani
MediaFlux
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă: Mai multe tipuri de săpun cu substanțe toxice!