Participanţii au primit câte un voucher de 100 de euro, pentru a se prezenta cum se cuvine la interviuri. De asemenea, ei au avut asigurat transportul la târgul de la Cluj-Napoca, scrie Agerpres.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost şi ea prezentă la târgul Bosch.
„Am venit cu ocazia târgului de locuri de muncă organizat de Bosch şi de AJOFM, un târg de locuri de muncă foarte important pentru Cluj. (…) Trebuie să vă spun că implicarea guvernului a fost totală, pentru că avem în intenţie să sprijinim toţi angajatorii care creează locuri de muncă. De aceea, am încercat să aducem la acest târg cât mai multe persoane, fie care au fost disponibilizate de la Nokia, fie de la Mechel, persoane care sunt dispersate pe teritoriul judeţului şi, pentru a le permite accesul la acest târg al locurilor de muncă, am organizat în primul rând identificarea celor care se potrivesc cu locurile de muncă oferite, organizarea mijloacelor de transport care să-i aducă la acest eveniment şi după aceea să-i ducă acasă. (…) Prin Fondul de globalizare european fiecare persoană la această întâlnire a primit un voucher în valoare de 100 de euro, care îl va ajuta să-şi construiască o ţinută necesară pentru acordarea unui interviu. Cu acest voucher va putea să îşi cumpere haine, pantofi, costum, cămaşă, servicii de igienă, de înfrumuseţare, tot ceea ce este necesar atunci când te prezinţi la un interviu”, a declarat Mariana Câmpeanu.
Ministrul Muncii a mai spus că, până la sfârşitul anului, la Bosch vor fi angajate circa 330 de persoane, iar până în 2015, peste 1.300 de persoane.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a spus că Bosch este obligată să păstreze locurile de muncă trei ani.
„Ajutorul de stat pe care l-a primit Bosch a fost de 24 de milioane de euro, total investiţie este de 77 de milioane de euro cu acest ajutor de stat şi, conform HG 1.680/2008, sunt obligaţi minimum trei ani să menţină locurile de muncă„, a precizat Horea Uioreanu.
Deocamdată, pentru Bosch sunt căutate 100 de persoane pentru departamentele producţie, logistică şi cercetare. Ei vor lucra pentru producţia de subansamble electrice şi electronice pentru industria constructoare de automobile, de la motoraşele de la ştergătoarele de parbriz până la computerul de bord. Alte 100 de persoane au fost deja angajate pentru fabrica Bosch din parcul Tetarom de la Jucu şi ele se află în diverse faze de instruire în centre din Germania, Franţa şi Ungaria.