Taifunul Yagi a făcut prăpăd în China. Imagini apocaliptice din sudul Hong Kong-ului, după ce furtuna a măturat orașul. Un milion de persoane au fost relocate

Un taifun puternic a făcut prăpăd în China, după ce a lovit sudul Hong Kong-ului, blocând mai multe sectoare de activitate din regiune și forțând aproximativ un milion de persoane să își părăsească locuințele.
Alina Costache
07 sept. 2024, 18:55
Taifunul Yagi a făcut prăpăd în China. Imagini apocaliptice din sudul Hong Kong-ului, după ce furtuna a măturat orașul. Un milion de persoane au fost relocate
Taifunul Yagi a măturat mai multe regiuni din China

Imagini apocaliptice în China, după ce taifunul Yagi a măturat sudul Hong Kong-ului. Aproximativ un milion de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, transmite AP.

Serviciul meteorologic al provinciei Hainan a declarat că Yagi, care mai devreme a avut vânturi de până la 245 km/h în apropierea centrului său, a aterizat în orașul Wenchang din insula tropicală de vacanță în jurul orei 16.20.

Citește și: Ultima oră! Prăpăd pe litoral. Se dezlănțuie norii

Administrația națională de meteorologie din China a declarat că taifunul a fost cel mai puternic fenomen meteorologic de toamnă care a ajuns în China. Acesta a atins pentru a doua oară țărmul în comitatul Xuwen din provincia vecină Guangdong vineri seara.

Înainte de aterizarea de după-amiază, aproape 420.000 de locuitori au fost relocați în Hainan, la fel ca peste o jumătate de milion de persoane în Guandog, potrivit presei chineze.

Furtuna a adus precipitații abundente în cea mai mare parte a provinciei Hainan, iar unele zone s-au confruntat cu pene de curent. Vânturile puternice au lovit copacii de nucă de cocos emblematici ai provinciei.

Oamenii au construit bariere de saci de nisip în fața clădirilor pentru a se proteja de inundații și și-au consolidat ferestrele cu bandă adezivă, arată agenția oficială de știri Xinhua.

Presa de stat a declarat că școlile, munca, transportul și afacerile au fost suspendate în unele părți ale provinciei încă de miercuri seara. Mai multe atracții turistice au fost închise, iar toate zborurile de pe trei aeroporturi de pe insulă urmau să fie suspendate vineri.

Radiodifuzorul de stat CCTV a transmis că orașul Qinzhou din regiunea Guangxi a emis o alertă de urgență maximă pentru a se proteja împotriva taifunului. Acesta a declarat că se așteaptă ca taifunul Yagi să atingă din nou țărmul undeva între orașul Fangchenggang din regiune și zona de coastă din nordul Vietnamului sâmbătă după-amiază.

În Hong Kong, tranzacțiile la bursă, serviciile bancare și școlile au fost suspendate vineri mai devreme, după ce autoritatea meteorologică a orașului a ridicat un semnal de taifun nr. 8 pentru Yagi, a treia cea mai mare avertizare din cadrul sistemului meteorologic al orașului.

Yagi a forțat peste 270 de persoane să se refugieze în adăposturi guvernamentale temporare și a dus la anularea a peste 100 de zboruri în oraș. Nouă persoane au fost rănite și tratate la spitale. Ploile abundente și vântul puternic au doborât zeci de copaci.

Citește și: Toamna aduce prima zăpadă în București. Meteorologii AccuWeather anunță când va ninge în Capitală și în restul țării

Yagi era o furtună tropicală când a ieșit miercuri din nord-vestul Filipinelor și a intrat în Marea Chinei de Sud, făcând cel puțin 16 morți și 17 dispăruți, majoritatea în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor generalizate, și afectând peste 2 milioane de persoane în provinciile din nord și centru.

Peste 47 600 de persoane au fost strămutate din casele lor în provinciile filipineze, iar cursurile, munca, serviciile de feribot între insule și zborurile interne au fost întrerupte timp de câteva zile, inclusiv în regiunea dens populată a capitalei, metropola Manila.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Combinațiile norocoase la Loto. Ce numere trebuie să treci pe bilet pentru a câștiga
Capital.ro
Se naște o nouă putere mondială. E partenerul României. Rusia devine istorie
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Lovitură pentru românii care vor avea nevoie de lemne în această iarnă!
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
O misiune secretă de succes, încheiată tragic. Toate teoriile conspirației legate de USS Indianapolis
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...