Tânăra însărcinată scăpată cu viaţa după bombardamentul de la maternitatea din Mariupol a născut

Mariana Vishegirskaya, tânăra însărcinată care a scăpat cu viaţă după ce maternitatea din Mariupol a fost bombardată de soldaţii ruşi, a născut o fetiţă. Atât ea, cât şi fetiţa sunt sănătoase.
Alina Costache
12 mart. 2022, 12:00
Tânăra însărcinată scăpată cu viaţa după bombardamentul de la maternitatea din Mariupol a născut

Mariana Vishegirskaya este din Mariupol, este Beauty Influencer, iar în urmă cu câteva zile era internată în materinitatea din oraşul său unde aştepta să nască primul ei copil.

În ziua de 10 martie, Mariana era în spital, alături de alte paciente, când un atac cu rachete lansat de armata rusă a lovit maternitatea. Spitalul a fost distrus. Autoritățile din Ucraina au anunțat că trei persoane, printre care şi un copil, au murit.

Citeşte şi: Cum arată orașul Mariupol după bombardamente. Imagini din satelit cu dezastrul produs de ruşi în oraşul-port

Fotografii cu Mariana în timp ce era evacuată din spital şi cu ea însângerată lângă spitalul distrus din Mariupol au făcut înconjorul lumii.

Mariana Vishegirskaya a scăpat de moarte, iar recent tânăra a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, potrivit The Guardian.

Citeşte şi: Viceprimarul ucrainean Serghei Orlov: „Nu știu cum să descriu mai exact distrugerile din Mariupol. De fapt, orașul nu mai există!”

Propaganda rusă s-a folosit de imaginile cu Mariana Vishegirskaya din spital şi au lansat o campanie de dezinformare. Ruşii au susţinut în postări pe reţelele de socializare că fotografiile sunt fake news.

Televiziunea rusă de stat Pervâi Kanal susţinea într-un material că maternitatea bombardată din Mariupol nu mai funcţiona ca spital, ci era o bază militară ucraineană. Mai mult, în materialul prezentat se spune că în filmările difuzate de presa internaţională nu se văd urme de sânge şi reiau şi idea ministrului de Externe rus Serghei Lavrov care spunea, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmytri Kuleba, că pacienţii şi medicii din spitalul din Mariupol nu se mai aflau în maternitate în momentul atacului.

Despre Mariana, postul public de televiziune rus spune că este fashionist blogger, că a fost singura gravidă pozată în maternitate, că totul este aranjat pentru a părea că rușii au bombardat o maternitate.

Orașul ucrainean Mariupol, aflat la Marea Azov, cu peste 440.000 de locuitori, este aflat sub asediu de aproape două săptămâni.

Rușii au distrus facilitățile de aprovizionare și nu i-au lăsat nici pe civili să fugă din calea războiului, a declarat viceprimarul Serghei Orlov într-un interviu acordat postului german ARD.

Orlov mai spune că locuitorii nu au apă, curent și gaz. Comunicațiile sunt întrerupte și încercările de a livra alimente și medicamente au eșuat. De asemenea, civilii nu se pot autoevacua pentru că rușii nu au oprit focul, orașul e bombardat non-stop cu rachete.

„Nu știu cum să descriu mai exact distrugerile din orașul nostru. De fapt, Mariupol nu mai există cu adevărat! Dacă ați văzut imaginile din Groznîi sau din Alep, așa arată și Mariupolul nostru în acest moment”, a declarat viceprimarul Serghei Orlov .

Conform estimărilor lui Orlov, aproximativ 200.000 de cetățeni așteaptă în prezent să părăsească orașul. 1.207 civili au murit în oraș până acum.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'