Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dumitru Cătălin Diaconu, acesta fiind acuzat pentru tentativă de omor, după ce, în 19 octombrie, l-ar fi înjunghiat, cu mai multe lovituri de cuţit, în picior şi abdomen, pe poliţiştul Secţiei 20, în refugiul staţiei de tramvai Piaţa Crângaşi, potrivit Mediafax. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Cătălin Diaconu, că acesta l-a înjunghiat pe poliţistul Secţiei 20 după ce agentul, care se întorcea de la o petrecere, i-a cerut o ţigară. În staţia de tramvai mai erau doi colegi ai agentului, aceştia nereuşind să îl imobilizeze pe atacator, întrucât era extrem de violent.
CITEŞTE ŞI: Cuţitarul din Crângaşi, lipsit de remuşcări. Vezi ce a făcut după ce a înjunghiat un poliţist, în plină stradă
Potrivit procurorilor, incidentul a avut loc în 19 octombrie, în jurul orei 04.50, „pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan”.
Poliţistul se întorcea atunci, alături de doi colegi de secţie, de la o petrecere organizată de alţi doi poliţişti, care locuiesc împreună într-un apartament din zonă, toţi fiind în timpul liber. În timp ce aştepta tramvaiul, poliţistul Sergiu Iacoş, în vârstă de 21 de ani, s-a apropiat de două persoane, cărora le-a cerut o ţigară. Pentru că acestea i-au spus că nu au, Iacoş i-a adresat aceeaşi întrebare şi lui Cătălin Diaconu, care stătea sprijinit de balustrada refugiului de tramvai. Între cei doi ar fi izbucnit un conflict, iar Diaconu a scos un briceag şi l-a înjunghiat pe Iacoş de mai multe ori.
„Iniţial, colegii săi nu au avut nicio reacţie, fiind surprinşi de atitudinea inculpatului în această împrejurare, după care au încercat să intervină pentru aplanarea conflictului. Din cauza violenţei excesive de care a dat dovadă inculpatul, acesta nu a putut fi imobilizat, reuşind să fugă de la faţa locului„, au scris procurorii în documentul citat.
Poliţistul a fost dus atunci la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost internat cu diagnosticul „politraumatism prin agresiune, plagă înjunghiată gambă dreapta cu interesare pedicul arteriovenos interosos, hemoragie externă, plagă înţepată flancul stâng nepenetrantă preperitoneală, plagă înţepată superficială coapsă dreapta, faţa internă, plagă presternală, plăgi superficiale regiunea scapulară dreaptă şi deltoidiană stângă.
După ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi, anchetatorii au stabilit că acesta a venit la Crângaşi cu metroul, unde, ca să intre, a sărit peste bariere.
Apoi, acesta a vorbit la telefon cu un prieten care ar fi trebuit să treacă şi să îl ia cu un taxi pentru a merge împreună la gară. Suporteri ai FC Rapid, cei doi urmau să plece împreună la Slobozia, unde echipa giuleşteană avea meci în 19 octombrie.
Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte ca amicul lui Diaconu să ajungă în dreptul staţiei de tramvai, motiv pentru care acesta nu l-a mai găsit la locul de întâlnire. În plus, Diaconu îşi închisese şi telefonul.
Anchetatorii au audiat 27 de martori pentru identificarea şi prinderea suspectului.
Diaconu a fost prins joi dimineaţă, iar surse din Poliţie au declarat că acesta nu a recunoscut că l-a înjunghiat pe poliţist şi le-a spus anchetatorilor că în 19 octombrie nu s-a aflat în Bucureşti, fiind plecat la Slobozia.
În urma verificărilor şi a audierilor de martori, poliţiştii au stabilit că Diaconu a fost în 19 octombrie la meci, însă acesta a plecat în Slobozia după ce l-a înjunghiat pe poliţist.