Tânărul care a ucis un elev de 15 ani, arestat preventiv. „Regret fapta, frate, regret”

Tânărul de 18 ani din Târgovişte acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost arestat preventiv, marţi, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor calificat.
Romania TV
19 feb. 2013, 13:58
Tânărul care a ucis un elev de 15 ani, arestat preventiv.

Decizia a fost luată de Tribunalul Dâmboviţa.

Tânărul le-a spus judecătorilor că nu doreşte să formuleze recurs, iar jurnaliştilor că l-a înjunghiat pe elev din greşeală, susţinând că purta cuţitul la el pentru autoapărare şi că a ripostat după ce victima l-ar fi atacat.

El a mai spus că nu era drogat în momentul producerii incidentului.

„L-am înjunghiat din greşeală, cuţitul îl am pentru autoapărare, el m-a atacat. Nu eram drogat, acum două-trei luni m-am drogat. Regret fapta, frate, regret”, a declarat Iulian Vlad.

La intrarea în sediul Tribunalului Dâmboviţa, tânărul, Iulian Vlad, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, iar la un moment dat s-a întors spre aceştia şi i-a scuipat.

Locuitorii din Gura Ocniţei, unde tânărul stătea în locuinţa de serviciu a mamei sale, angajată a Centrului de Neuropsihiatrie, spun că băiatul avea în permanenţă un cuţit la el.

„Umbla mereu cu un cuţit în mână, era ciudat, avea ochii tulburi, e posibil să consume droguri. Eu am două fete şi le spuneam: «dacă vă întâlniţi cu ăsta pe stradă să treceţi dincolo, pe trotuarul celălalt, să vă feriţi de el». Ameninţa pe toată lumea şi spunea «îţi iau gâtul»”, a declarat un localnic din Gura Ocniţei.

Un alt bărbat, Dan Calotă, susţine că tânărul ar fi încercat să îl atace cu cuţitul într-un bar din comună, după ce i-a atras atenţia să nu se mai joace cu obiectul ascuţit.

„Era cu un cuţit în mână în bar, se juca cu el, iar eu i-am spus «lasă cuţitul că mă deranjează». Când m-am întors cu spatele a lovit cu cuţitul, dar am apucat să mă feresc. Au venit de la poliţie şi l-au dus la Moreni, unde a dat o declaraţie. E un pericol pentru toţi”, susţine bărbatul.

Poliţiştii dâmboviţeni spun că au cercetat cazul, iar din declaraţii şi cercetări „nu au rezultat elementele constitutive ale comiterii unei infracţiuni”.

Tânărul de 18 ani a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, sub acuzaţia de omor calificat, el recunoscând în faţa anchetatorilor că l-a înjunghiat pe adolescentul de 15 ani.

Tânărul, Iulian Vlad, le-a spus anchetatorilor că nu îl cunoştea pe elev şi că totul s-a petrecut inopinat, după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa. Luni seară, cuţitul a fost găsit de anchetatori într-o casă din Răzvad unde locuieşte tatăl vitreg al tânărului.

„Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.

Adolescentul înjunghiat de tânăr, Alexandru Andrei Ştefan, avea 15 ani şi era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Elevul a fost dus în stare gravă la spital, unde a murit la scurt timp.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât”, afirma purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a declarat că elevul avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!