Tanczos Barna, despre decizia Blue Air de a nu relua zborurile: ”Măsura luată de compania aeriană a fost absolut nejustificată”

Tanczos Barna a spus că decizia Blue Air de a nu relua zborurile înainte de 10 octombrie este nejustificată. Ministrul Mediului a spus că AFM a fost cea care a invitat compania aeriană să ceară reeșalonarea datoriilor, pentru a rezolva criza generată de suspendarea zborurilor.
Alina Costache
14 sept. 2022, 23:45
Tanczos Barna, despre decizia Blue Air de a nu relua zborurile: ”Măsura luată de compania aeriană a fost absolut nejustificată”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că decizia Blue Air de a nu relua zborurile înainte de 10 octombrie este nejustificată, în condițiile în care i-au fost deblocate conturile.

Citește și Sorin Grindeanu, în scandalul Blue Air: „Dacă se anulează în Timişoara autobuzul 33, nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie”

„Măsura luată de Blue Air a fost absolut nejustificată. Au mai fost executări silite împotriva Blue Air în trecut, de către AFM. Nu s-au suspendat zborurile atunci. O companie serioasă nu suspendă zborurile la o executare silită în jumătate de oră după primirea veștii de la bancă. A doua zi avioanele ar fi putut zbura din punctul meu de vedere”, a spus Tanczos Barna, la Digi24.

Ministrul Mediului a subliniat faptul că Blue Air nu a contestat niciodată datoria pe care o are, deși s-au purtat numeroase discuții pentru a se porni un proces de eșalonare.

„Blue Air nu a contestat creanța niciodată, discuțiile sunt de luni de zile, s-au purtat corespondențe pe solicitare de documente pe pentru a porni un proces de eșalonare. Aceste documente nu au ajuns la AFM. Au venit imediat după ce a făcut acel apel să aducă documente, să ceară o eșalonare. Atunci s-a făcut acea eșalonare și au fost deblocate conturile a doua zi.Pe un an au fost eșalonate datoriile. 28,7 milioane de lei datorie e o sumă imensă. Niciun funcţionar public nu-și permite să nu ia măsuri de notificare și dacă nu răspunde compania, să meargă până la capăt”, a explicat ministrul.

Ministrul Mediului a subliniat faptul că după deblocarea conturilor Blue Air a spus că va relua zborurile în câteva zile, însă, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Din păcate, Blue Air, după deblocarea conturilor a spus că va relua zborurile în câteva zile, după care a zis că va relua zborurile într-o lună și nu știm ce se va întâmpla. Sunt măsuri absolut nejustificate”, a continuat ministrul.

Întrebat dacă a simțit un șantaj la adresa statului din partea companiei aeriene, ministrul a răspuns: „Eu am simțit un mod ciudat de a pune problema prin această măsură absolut nejustificată și o încercare de a da vina pe statul român”.

Ministrul Mediului a negat că s-ar fi dorit falimentul Blue Air pentru a face loc pe piață unei companii aeriene din Ungaria.

„Nu aveam de unde să știm noi, cei de la minister, că această companie o să ajungă pe lista celor care sunt în executare silită. Au fost peste 350 de companii și primării în executare silită doar între 1 august și 7 septembrie. Sunt sute de datornici care, dacă nu plătesc la timp, intră pe o procedură standard de executare silită. Așa trebuie să acționeze o companie care recuperează bani de la companii private și de la datornici. Orice discuție despre o altă compane este o aberație și resping cu fermitate orice insinuare”, a spus Tanczos Barna.

Citește și Anunț groaznic de la Blue Air! Compania a anulat toate zborurile timp de o lună! Falimentul e tot mai aproape, nu mai au bani nici de kerosen

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia consideră prezența navelor NATO în Marea Neagră drept o amenințare
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'