TANDEMUL Liviu Dragnea – Sebastian Ghiţă. Reacţii în PSD la anunţul privind candidatura celor doi

Sebastian Ghiţă, deputat PSD, a anunţat, miercuri, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, într-un Congres extraordinar ce ar urma să aibă loc după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta este ales preşedintele ţării. Reacţiile în partid şi ale şefilor de organizaţii judeţene nu au întârziat să apară.
Ionela Marcu
22 oct. 2014, 14:38
TANDEMUL Liviu Dragnea - Sebastian Ghiţă. Reacţii în PSD la anunţul privind candidatura celor doi

Daniel Savu, senator PSD de Prahova, a anunţat ca organizatia PSD Prahova a hotarat deja sustinerea tandemului Dragnea-Ghita la sefia partidului. 

„Încă de cand si-a anuntat candidatura Victor Ponta, ne preocupa viitorul partidului dupa ce acesta va deveni presedintele Romaniei asa cum ne dorim. Pana acum am dorit sa ramana in interiorul partidului optiunile noastre, dar pentru ca am vazut ca exista deja iesiri in acest sens pe spatiul public pot sa va confirm ca am hotarat la Prahova sa sustinem echipa Liviu Dragnea, Sebastian Ghita pentru ca trebuie sa mentinem directia de reforma inceputa in partid de Victor Ponta. Avem nevoie de oameni inovatori cu putere de munca care sa continue politica lui Victor Ponta„, a spus Daniel Savu la România TV.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susține că nu-l cunoaște pe Sebastian Ghiță și le transmite celor care doresc să preia șefia PSD să aștepte Congresul.

Viitorul Congres urmează să stabilească noul preşedinte. Sunt discuţii într-un cadru democratic, firesc, se rezolvă, nu îmi fac probleme din acest punct de vedere”, a spus Iliescu, informează Gândul.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi liderul filialei din care face parte şi Ilie Sârbu, spune că există „o hotărâre de la Orăştie care spune că până la turul 2, când va fi încheiată campania pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, nu discutăm de şefi”.

SEBASTIAN GHIŢĂ va candida în tandem cu LIVIU DRAGNEA la şefia PSD VIDEO

„Indiferent de declaraţiile pe care le fac unii şi alţii, de tandemuri, vor trebuie să fie confirmate de congres. Numai Congresul poate confirma preşedintele, cine va fi în tandem, cine va fi acolo. În calitatea mea de membru al Comitetului Executiv, respect decizia de la Orăştie. Fiecare poate să vorbească din punctul ăsta de vedere, e treaba lui. Eu ştiu că am hotărât că nu se ocupăm de funcţii de partid până în data de 17 noiembrie”, a declarat Bojin, pentru stiripesurse.ro.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat că doar Congresul stabileşte cine iese preşedinte al partidului.

„Conform Constituţiei României şi Statutului PSD, orice persoană care deţine calitatea de membru PSD are dreptul de a alege şi de a fi ales. Cine iese preşedintele PSD nu poate stabili decât Congresul partidului, Congres la care participă reprezentanţii miilor de membri ai PSD care în acest moment muncesc cinstit şi sunt dăruiţi câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, fiind în acest moment singurul lucru care mă interesează„, a spus Oprişan pentru Mediafax.

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a a precizat că personal apreciază tandemul Dragnea-Ghiţă şi le va acorda votul la Congresul PSD, dacă cei doi îşi vor depune candidaturile.

„Eu, personal, apreciez tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă. Dacă îşi vor depune candidaturile, îi voi vota la Congres. Mesajul este de continuitate a rezultatelor foarte bune obţinute de PSD la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare de echipa de conducere Victor Ponta-Liviu Dragnea„, a declarat Gabriela Firea.

Vicepreşedintele PSD Galaţi, deputatul Florin Pâslaru, spune că este prematură o discuţie.

Dragnea: Dacă voi candida, voi face echipă cu Sebastian Ghiţă. Partidul nu va rămâne la mâna unui combinator

„Liviu Dragnea este actualul preşedinte executiv al partidului, este cel care conduce campania electorală, este un om de valoare în PSD, aşa cum avem şi alţi colegi. Există posibilitatea să fie candidat pentru preşedinţia partidului, dar cred că este prematur să vorbim despre acest lucru pentru că suntem în campanie electorală. Din discuţiile pe care cel puţin noi gălăţenii le avem cu colegii noştri de la centru, discutăm despre cum merge campania, ce am făcut până acum şi ce avem de făcut în continuare, în aşa fel încât să intrăm în turul doi cu un rezultat de peste 40-42 la sută pentru candidatul nostru Victor Ponta„, a declarat pentru Mediafax Florin Pâslaru.

Preşedintele PSD Buzău, Dumitru Buzatu, susţine că declaraţiile colegilor săi de partid Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, referitoare la formarea unui tandem pentru preluarea conducerii partidului după alegerile prezidenţiale, nu-l surprind, considerând că oamenii sunt liberi să se exprime.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'