Ultimele două zone de risc identificate sunt Bulevardul Timișoara și Cartierul Brâncuși, ambele în sectorul 6.
Recent, autoritățile au identificat prezența virusului West Nile pe Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor și cartierul Crângaşi.
Virgil Musta atrage atenţia asupra virusului West Nile. Cât de periculos poate fi pentru români: Debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a enumerat simptomele care apar la persoanele infectate cu virusul West Nile.
„Ea debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase, la un moment dat începe să doară capul, apar vărsături și după apar fenomenele neurologice, care sugerează diagnosticul de encefalită și urmează să investighezi această encefalită. Și la copii produce aceeași patologie”, a explicat medicul Virgil Musta pentru B1TV.
Întrebat care ar fi simptomele declanșatoare pentru a cere un consult medical, medicul Virgil Musta a spus că un prim semn ar fi durerea persistentă de cap.
”În primul rând, durerea de cap, fiind o durere persistentă, poate fi însoțită sau nu de vărsături, după care apar fenomenele neurologice: astenie marcată, halucinații, pareze, parestezii, iar la formele grave convulsii, apoi pacienții intră în comă”, a mai explicat medicul Virgil Musta.
Nicuşor Dan anunţă că a început vânătoarea ţânţarilor. Primarul Capitalei declarat că a început mai târziu campania de dezinsecţie anul acesta, din cauza lipsei banilor, dar că aceasta va fi mai intensă, urmând să fie realizate 14 tratamente, dublu faţă de anii trecuţi, iar acum autorităţile sunt la a cincea campanie. El a menţionat că în zonele unde au fost identificaţi ţânţari care pot transmite virusul West Nile, campania este intensificată.
„Din lipsa banilor, din lipsa bugetului şi deci a banilor. Suntem deja, tocmai pentru că a fost o întârziere la început, ritmul de tratamente este mai mare. În anii precedenţi erau şapte tratamente pentru ţânţari, anul acesta vom face 14 şi suntem la al cincilea. Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care pot spune care sunt speciile de ţânţari care circulă, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă şi de sesizările şi de la Institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. (…) Există ţânţarul, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul ăsta, ca să fim precişi”, a afirmat Nicuşor Dan.