Roma, Florența și Milano sunt orașele unde turiștii cad cel mai frecvent victimele infractorilor. Hoții de buzunare merg la sigur și știu că „prada” este mai mare la obiectivele turistice importante, cum ar fi Fontana di Trevi, Colosseumul și Pantheonul din Roma, Domul din Milano sau Galeria Uffizi din Florența.
Și cum majoritatea turiștilor nu se deplasează în destinațiile de concediu cu mașinile personale, aceștia apelează adesea la transportul în comun. Aglomerația din metrou, tramvai sau autobuz este un motiv de bucurie în plus pentru hoți.
Franța ocupă locul al doilea în clasamentul țărilor preferate de hoți, cu riscuri ridicate în zonele turistice, potrivit fanatik.ro
Astfel, la orice pas face, turistul trebuie să fie extrem de vigilent, astfel încât să nu se întoarcă în țară cu buzunarele goale sau fără telefon și să transforme concediul într-o experiență neplăcută.
Este bine ca aceștia să își țină obiectele personale cât mai aproape și să nu scape din ochi geanta în care ține banii. De asemenea, specialiștii recomandă să nu dăm curs cererilor de la indivizi care ne abordează pe stradă.
Un turist care a vizitat Florența în 2017 și a povestit evenimentul la care a fost martor. „Știi ce fac hoții? Ei fac echipă cu o tânără fată frumoasă care merge frecvent pe pod și poartă o cămașă albă subțire și fără sutien. Toți bărbații se întorc și se uită, și între timp hoții de buzunare acționează”.
O altă persoană și-a împărtășit experiența din Milano: „Unii adolescenți s-au comportat ca și cum ar fi vrut să-mi jefuiască mama, așa că atenția mea a fost asupra ei (eram într-un tren), dar asta a fost o distragere a atenției pentru a mă fura pe mine.”