Este vorba despre una dintre țările vizitate cel mai des de români, atât în perioada verii, cât și iarna.
Te-ar putea interesa și Adio, cash sau card! Începând cu 2 iulie, se va lansa un nou sistem de plăți
Țara din Europa în care nu se vor mai folosi banii cash. Iată ce trebuie să știe cei care merg acolo în vacanță.
Sistemul de plată este o opțiune pe care multe țări o preferă în ultims perioadă. O țară din Europa face pași repezi către implementarea lui completă, astfel încât plata cu numerar să nu mai fie acceptată în Europa.
Românii care plănuiesc să meargă în vacanță în Elveția sau își doresc să se stabilească acolo trebuie să știe câteva informații importante în ceea ce privește sistemul de plăți.
Administrația țării face pași spre impunerea plății doar cu cardul și se dorește renunțarea definitivă la banii numerar.
Pentru a încuraja acest demers, mai multe bănci au posibilitatea de a primi și procesa plăți instant.
Alte bănci se pregătesc să adauge și ele această opțiune pentru clienții lor, astfel ăncât până în anul 2026 se crede că toate instituțiile financiare vor avea această posibilitate.
Acest demers reprezintă un pas din ce în ce mai aproape pentru un viitor al Elveției fără plăți în numerar, așa cum se dorește să se întâmple.
Din acest motiv, se fac pași importanți pentru a încuraja populația să folosească cardurile din ce în ce mai mult și să renunțe la banii numerar, conform Observator.ro.
Plățile cu cardul au o mulțime de beneficii, astfel că Elveția se gândește la un viitor fără numerar.
În ceea ce privește populația țării, oamenii își doresc ca plata în numerar să rămână disponibilă pentru cei care își doresc acest lucru și să nu fie eliminată. În paralel, se fac pași spre încurajarea plății cu cardul.
„Plăţile instant permit persoanelor fizice şi companiilor să efectueze tranzacţii de la un cont la altul cu efect imediat şi soluţionarea completă în câteva secunde. Această lansare reprezintă un nou punct de cotitură important şi reflectă angajamentul părţilor implicate pentru un viitor cu plăţi fără numerar în Elveţia”, a transmis Banca Națională, printr-un comunicat.