Ţara europeană care va administra a treia doză de vaccin, din octombrie! În prima etapă a vaccinărilor au primit serul anti-COVID persoanele vulnerabile din instituțiile de îngrijire și personalul medical, iar prin administrarea celei de-a treia doze se dorește consolidarea imunității acestei categorii.
„Există anumite grupuri, de exemplu persoanele cu probleme de imunitate, care este posibil să se vaccineze chiar mai curând, după consultarea medicului”, a mai spus ministrul Muckstein într-un interviu pentru radiodifuzorul local ORF. Cu o populație de 8,9 milioane de locuitori, Austria a înregistrat 659.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 10.500 de decese de la începutul pandemiei. Aproximativ 60% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 54% dintre austrieci sunt vaccinați cu schema completă, potrivit datelor anunțate de Guvern.
Prin anunțul de marți, Austria se alătură Germaniei, Franței și Israelului, state care au decis că vor continua planurile de administrare a dozei trei a vaccinului, deși Organizația Mondială a Sănătății a cerut oprirea acestor demersuri pentru a exista vaccinuri suficiente și pentru statele sărace, unde procente foarte mici din populație au fost imunizate până acum. De asemenea, hotărârea anunțată de autoritățile de la Viena vine la cinci zile după ce Comisia Europeană a transmis că decizia de administrare a celei de-a treia doze îi revine fiecărui stat în parte.
Cu varianta Delta devenită dominantă în Europa, Austria înregistrează un trend crescător al cazurilor de infectare cu coronavirus. Autoritățile au anunțat 601 noi îmbolnăviri confirmate marți, acesta fiind cel mai grav bilanț înregistrat din luna mai și până acum.
În acest context, şeful BioNTech, Ugur Sahin a precizat că vaccinul anti-COVID produs în colaborare cu compania Pfizer nu trebuie adaptat deocamdată noilor variante ale coronavirusului, precizând însă că „este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă”, care să necesite o îmbunătățire a vaccinului.