Târg de Crăciun şi evenimente sportive, la Arena Naţională din Bucureşti

Municipiul Bucureşti, ARCUB, Proedus şi Societatea Română de Televiziune (SRTv) urmează să încheie un parteneriat în vederea organizării în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie a unui eveniment cultural-artistic şi sportiv pe Arena Naţională. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de luni a Consiliului General al Capitalei.
Alina Costache
08 oct. 2022, 11:46
Târg de Crăciun şi evenimente sportive, la Arena Naţională din Bucureşti

Târg de Crăciun şi evenimente sportive, la Arena Naţională din Bucureşti. Potrivit unui proiect al PMB, pe Arena Naţională şi pe spaţiul din jurul acesteia urmează să fie organizate un parc de distracţii cu târg de Crăciun, un spaţiu de petrecere a timpului liber dedicat familiilor, dar şi o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal. În interiorul Arenei Naţionale se vor amenaja spaţii dedicate tehnologiei, sporturilor pentru interior (de exemplu: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se for desfăşura competiţii de fotbal pentru copii.

Conform referatului de aprobare, Societatea Română de Televiziune va difuza transmisiunile oficiale ale competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal 2022, având achiziţionate în exclusivitate drepturile de difuzare/transmitere pe teritoriul României. SRTv a înaintat Municipalităţii solicitarea de organizare a unui eveniment public de amploare la Arena Naţională, care, pe lângă difuzarea meciurilor de competiţie, să fie un îndemn pentru creşterea interesului faţă de practicarea sportului şi pentru petrecerea timpului în aer liber.

Citeşte şi: Sărbători 2022. Românii vor scoate mai mult din buzunar pentru bradul de Crăciun. Iată care sunt motivele

Evenimentul este programat pe durata desfăşurării Campionatului Mondial de Fotbal, respectiv 20 noiembrie – 26 decembrie şi va cuprinde următoarele componente: Târg de Crăciun, scenă dedicată concertelor de Crăciun, zonă de vizionat meciurile programate în Campionatul Mondial de Fotbal, un spaţiu de mari dimensiuni dedicat activităţilor pentru copii, care va cuprinde carusel, Casa lui Moş Crăciun, patinoar, muzeu şi roată panoramică, potrivit Agerpres.

Conform protocolului, Municipiul Bucureşti va pune la dispoziţie Arena Naţională, va asigura necesarul de energie electrică, serviciile de salubrizare şi de pază, precum şi costurile cu utilităţile. Toate veniturile obţinute din activităţile ARCUB şi Proedus, realizate în conformitate cu protocolul, vor constitui venituri la bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Primarii din marile orașe strâng cureaua și iau măsuri pentru economisirea energiei electrice. Ce se va întâmpla cu luminițele de Crăciun

ARCUB va asigura instalaţii de iluminat festiv, elementele de butaforie pentru marcarea zonelor de acces, va organiza un târg cu produse de Crăciun în perioada 30 noiembrie – 28 decembrie (vor fi amplasate 130 de căsuţe), va realiza selecţia expozanţilor, va coordona programul artistic desfăşurat pe scena amplasată în zona intrării principale, va asigura amplasarea a maxim 20 de foodtruck-uri.

Proedus va amenaja o zonă dedicată copiilor şi va organiza competiţii sportive.

SRTv va difuza pe ecranele amplasate în locaţia amenajată pentru vizionare transmisia meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022, din Qatar, va asigura două ecrane precum şi 300 de scaune, precum şi un studio pentru transmiterea de emisiuni live.

Tot pe ordinea de zi suplimentară figurează şi un proiect de rectificare bugetară, conform căruia banii destinaţi ARCUB vor fi suplimentaţi cu 4 milioane de lei, iar pentru Proedus cu 1,5 milioane de lei.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici