„Este uşor de remarcat că Târgul de Crăciun devine din an în an tot mai frumos. Doresc tuturor vizitatorilor clipe frumoase în aşteptarea sărbătorilor. Târgul de Crăciun este deschis”, a declarat Barbara Schofnagel, pe scena instalată în Piaţa Mare.
Pe scenă au urcat apoi reprezentanţii tuturor cultelor religioase din Sibiu, care au transmis mesaje de unitate şi credinţă, pentru ca la final să cânte împreună colindul „Trei păstori”.
La fel ca la ultimele ediţii, o solistă costumată în alb, reprezentând-o pe „Crăiasa Zăpezii”, a interpretat colindul „O, ce veste minunată”, dintr-o nacelă instalată lângă bradul de Crăciun, la aproximativ 20 de metri înălţime.
Seara a fost încheiată cu un scurt show de lumini şi muzică, urmat de un concert Nicola.
Târgul care, potrivit organizatorilor a intrat recent într-un top al celor mai frumoase zece târguri de Crăciun din Europa, va putea fi vizitat de sibieni şi turişti până în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie.
În cadrul acestuia, vor fi organizate pentru copii „Atelierele lui Moş Crăciun” – de brutărie, de ornat turtă dulce şi de confecţionat lumânări. Acestea vor avea loc de luni până vineri pe bază de programare, până acum fiind rezervate aproximativ 80% din locuri, iar în weekend vor fi deschise oricui.
În fiecare sâmbătă şi duminică, vor avea loc, pe scena din Piaţa Mare, concerte de colinde şi spectacole de dansuri şi obiceiuri de iarnă. Magicianul Marian Râlea va susţine două spectacole pentru cei mici, unul în 15 decembrie, iar altul în 23 decembrie, când în Piaţa Mare va veni şi Moş Crăciun.
Târgul, ce ocupă o suprafaţă totală de 5.000 metri pătraţi, este compus din 65 de căsuţe, unde comercianţi din peste 20 de judeţe vând produse de sezon, precum lumânări sculptate manual, globuri, accesorii şi obiecte decorative din fier forjat, blănuri şi accesorii din blană, jucării din materiale ecologice, articole de îmbrăcăminte, dar şi bunătăţi preparate pe loc, cum sunt frigărui din fructe trase în ciocolată, clătite sau produse ale gastronomiei maghiare.
O asociaţie de protecţie a animalelor din Sibiu va organiza, în weekend-uri, campanii de adopţii a câinilor şi pisicilor fără stăpân, iar în cadrul unei căsuţe puse la dispoziţia ONG-urilor de organizatorii târgului se vor vinde în scop caritabil decoraţiuni create de voluntari.
Lângă bradul de Crăciun, înalt de 20 de metri, a fost montată o sculptură din lemn de tei ce prezintă scena naşterii Domnului, în mărime naturală.
Pentru turiştii care doresc să viziteze special Târgul de Crăciun de anul acesta, organizatorii, împreună cu unul din hotelurile centrale din oraş, au pregătit un pachet turistic intitulat „Sibiu Christmas Market Break”. Acesta costă 69 de euro şi include două nopţi de cazare, ghidaj în limbile engleză, germană sau franceză prin Târgul de Crăciun şi Centrul Istoric al Sibiului, un ski-pass de o zi la Arena Platoş şi un cadou surpriză din partea organizatorilor târgului.
Potrivit organizatorilor, au fost cumpărate, până acum, aproximativ 30 de pachete.