Târgul de Crăciun de la Viena a fost detronat! 350.000 de oameni au oferit coroana Europei târgului de la Budapesta

Târgul de Crăciun de la Viena a fost detronat, în acest an, de cel de la Budapesta. 350.000 din 600.000 de turiști au votat târgul de Crăciun de la Budapesta ca fiind cel mai frumos din Europa. Organizat în inima Budapestei, acest târg micuț, nu foarte aglomerat, i-a impresionat pe cei care i-au trecut pragul, în primul rând, cu decorațiunile sale speciale, dar și cu produsele tradiționale specifice acestei perioade magice.
Alina Costache
19 dec. 2023, 09:00
Târgul de Crăciun de la Viena a fost detronat! 350.000 de oameni au oferit coroana Europei târgului de la Budapesta

Târgul de Crăciun de la Viena a fost detronat! În perioada Sărbătorilor de Iarnă, majoritatea orașelor europene îmbracă straie de sărbătoare, însă unele, reușesc să se deosebească de altele atrăgând turiștii ca un magnet.

Citește și Crăciun la SPA în Ungaria! Trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători de Iarnă

Târgul de Crăciun de la Viena a fost detronat!

Ani de zile, târgul de Crăciun de la Viena a fost regele Europei, asta până în acest an când 350.000 din 600.000 de turiști au votat târgul de Crăciun de la Budapesta ca fiind cel mai frumos din Europa.

Situat în fața Bazilicii Sfântul Ștefan, în una dintre cele mai frumoase piețe ale capitalei Ungariei, târgul de Crăciun de la Budapesta, spre deosebire de alte târguri de gen din Europa este unul micuț, nu foarte aglomerat, însă este de o frumusețe rară.

Plin de luminițe și decorațiuni care mai de care mai fabuloase, târgul de la Budapesta le oferă turiștilor o experiență de neuitat. La fel ca și în alte târguri de Crăciun, în Budapesta, găsești de la produse artizanale, la produse alimentare tradiționale și până la cele specifice Sărbătorilor de Iarnă.

Deși târgul este unul foarte mic în comparație cu cel de la Viena, acesta este avantajat de oportunitățile de turism din zonă. În acest an, foarte mulți turiști au fost surprinși stând la coadă în fața unor restaurante cu specific tradițional unguresc, în timp ce altele erau complet goale.

Vizavi de acest târg se află un parc animat de o roată panoramică specifică atmosferei de sărbători, dar și strada de shopping Váci utca, îmbrăcată în milioane de luminițe de Crăciun.

La numai cinci minute de mers pe jos de târgul de Crăciun se află Podul cu Lanțuri ce duce la vestitul Bastion al Pescarilor și la Castelul Buda, unul dintre cele mai importante simboluri ale Budapestei și Ungariei.

Pe aceiași parte cu târgul de Crăciun se află și clădirea Parlamentului ungar, un alt loc extrem de vizitat în fața căruia se află tributul adus evreilor unguri ”Pantofi pe Malul Dunării”, unde turiștii lasă lumânări, flori și scrisori în perechea de încălțări.

Astfel, aceste obiective cheie au făcut ca Târgul de Crăciun de la Budapesta să fie propulsat pe primul loc în Europa. Foarte important de precizat este faptul că la orice oră din zi târgul este plin de turiști din România, Spania sau Italia și mai puțin de oameni de-ai locului.

Foarte mulți turiști români au mărturisit că au decis să viziteze târgul de la Budapesta, în timp ce se aflau în drum spre cel de la Viena și s-au declarat extrem de mulțumiți de alegerea făcută.

Și în acest an, în topul preferințelor românilor se află târgul de Crăciun de la Viena. Wiener Christkindlmarkt, sau Rathausplatz, este unul dintre cele mai vechi și mai tradiționale târguri de Crăciun din capitala Austriei. În acest oraș mare, există alte 22 de târguri de Crăciun, însă acesta este cel mai faimos.

Amenajat chiar în fața Primăriei vieneze, târgul, cunoscut și sub numele de Viennese Dream Christmas Market, le pune turiștilor la dispoziție o mulțime de oportunități de distracție, de la un patinoar de 150 mp, la faimosul Copac al inimilor – un arțar uriaș împodobit cu sute de inimi strălucitoare, numeroase standuri cu bunătăți, din care nu lipsesc turta dulce, cârnații austrieci și delicioasa băutură punch austriac, făcut în casă.

Programul târgurilor de Crăciun 2023 din Viena și Budapesta

Târgul de Crăciun din Viena: 11 noiembrie – 26 decembrie 2023

În fiecare an, Târgul de Crăciun de la Viena este amplasat în fața Primăriei din capitala Austriei. Primul târg de Crăciun din Viena și-a deschis porțile în decembrie 1298 și, de atunci, obiceiul a fost preluat și de alte orașe.

Anul acesta Târgul de Crăciun de la Viena a fost deschis pe 11 noiembrie și se va încheia pe 26 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Budapesta și-a deschis porțile pe 17 noiembrie și le va închide pe data de 31 decembrie 2023

Unde te poți caza, după o zi plină petrecută la târgul de Crăciun

Dacă și tu te-ai hotărât să vizitezi Târgul de Crăciun de la Viena și ai de gând să pleci la drum cu mașina, îți recomandăm să faci o mică oprire și la Târgul de Crăciun de la Budapesta, nu vei regreta.

Și pentru că drumul dintre Budapesta și Viena este unul destul de lung avem și câteva recomandări de locuri de cazare, unde vei găsi o oază de liniște și relaxare. Printre ele se numără și hotelurile din cadrul Adventor Hotels.

Primul este hotelul Sirius, situat în regiunea West-Balaton, în Keszthely, pe malul lacului Balaton, la 190 de kilometri de Budapesta și 200 de kilometri de Viena.

Hotelul are o arhitectură superbă ce îți va da o stare de liniște încă din momentul în care o să pășești în curtea sa. Acesta are o capacitate de cazare de 128 de camere, extrem de relaxante, unde îți poți petrece liniștit noaptea pentru ca a doua zi să o iei din nou din loc.

Al doilea loc este Fagus Sopron Conference & Spa, situat la 200 de kilometri de Budapesta chiar de-a lungul graniței cu Austria. Aflat la doar o oră de mers cu mașina de Viena, în Sopron, hotelul este amplasat într-o zonă cu o bogată valoare istorică ce trebuie vizitată cel puțin o dată în viață.

În urmă cu câțiva ani, hotelul a suferit ample procese de renovare, iar în vara anului 2022 și-a redeschis porțile cu o fațadă complet nouă ce se potrivește de minune cu peisajul superb de care este înconjurat.

Fagus Sopron Conference & Spa este un hotel foarte modern care are o capacitate de cazare de 144 de camere elegante și extrem de relaxante, unde îți poți să îți tragi sufletul, după ce ți-ai petrecut ziua în târgul de Crăciun de la Budapesta și te poți pregăti de o nouă aventură la Viena.

O altă opțiune de cazare este Greenfield Hotel Golf & Spa Superior. Amplasat la 200 de kilometri de Budapesta, în Bükfürdő, această stațiune este la rândul său, ideală pentru a-ți petrece noaptea după o zi plină, la târgul de Crăciun.

Hotelul are o capacitate de 207 camere moderne care răspund nevoilor tuturor categoriilor de turiști, astfel nu trebuie să îți faci griji că nu vei găsi o cameră disponibilă în zilele următoare.

Dacă nu ești dispus să oprești în Ungaria și vrei să ajungi cât mai repede la Viena pentru a te bucura cât mai mult de Târgul de Crăciun, îți propunem câteva locuri superbe unde poți să te odihnești chiar în capitala Austriei.

Hotelul ARTIST Boutique este unul dintre locurile perfecte pentru a te relaxa, după o zi plină petrecută în târgul de Crăciun. Acesta este situat în elegantul cartier Josefstadt din Viena, unde se află Wiener Christkindlmarkt, dar și numeroase clădiri istorice precum Ringstrasse și Palatul Imperial.

Un alt hotel cochet, foarte aproape de Wiener Christkindlmarkt este Roosevelt Stadthaus. Acesta se află la doar șase minute de mers pe jos de celebrul târg de Crăciun și este extrem de apreciat de cuplurile care vin să viziteze Viena în orice sezon.

De asemenea, Sans Souci Wien este un alt loc ideal de cazare, după o zi petrecută în târgul de Crăciun. Hotelul este vizavi de Cartierul Muzeelor și la numai cinci minute de mers pe jos de bulevardul Ringstraße din centrul orașului Viena. Cei care trec pragul acestui hotel beneficiază de acces gratuit la sauna, baia de aburi și zona de relaxare de la Sans Souci Spa. Totodată, există un centru modern de fitness, cu servicii de antrenor personal.

Articol susținut de Adventor Hotels.

Citește și „Se strigă” ultimele oferte de Crăciun și Revelion cu reducere de 50%. Cât te costă un sejur în Laponia, tărâmul magic al lui Moș Crăciun

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?