1000 de invenţii au fost aduse anul acesta la Salonul de la Geneva. Cele mai multe idei au provenit din China şi din Rusia, urmate de Iran, România şi Arabia Saudită. Roboţii prezentaţi ajută în medicină, la îngrijirea sănătăţii, dar şi în protectia mediului.
Marele Premiu i-a fost acordat companiei Rehab-Robotics din Hong Kong, pentru un nou sistem de reeducare a mâinii. Este din aluminiu şi este creat pentru oamenii care au suferit un atac cerebral, permiţându-le recuperearea funcţiei motorii a mâinii doar cu puterea gândului.
Premiul publicului, pentru cea mai populară invenţie, a mers la societate elveţiană S.E.I.C, care a creat o bulă de rezonanţă ce protejează oamenii de poluarea electromagnetică a undelor WIFI şi a altor aparate aflate în spaţii închise, precum apartamentele sau birourile.
Românca Elena David a primit premiul pentru cea mai bună femeie inventator, din partea organizaţiei mondiale a proprietăţii intelectuale, pentru metoda sa de descompunere catalitică a materiei organice provenite din deşeurile solide.
Constantin Pârvuloiu a primit premiul din partea OSIM România pentru un unguent pentru traumatisme, arsuri şi regenerarea pielii. Tot OSIM a acordat un premiu şi lui Carmen Bal, pentru realizarea unei instalaţii non convenţionale de producere a căldurii.
Constantin Oprean a fost premiat pentru invenţia unei celule fotovoltaice reversibile.
Anul acesta, la târgul inventatorilor de la Geneva au participat aproape 800 de expozanţi, din 46 de ţări. România a obţinut 44 de premii şi medalii.