Târgul Național al Mierii a devenit în ultimii ani un eveniment tradițional și recunoscut, dedicat consumatorilor de produse apicole din zona Capitalei.
Expozanții prezenți la cea de-a 13-a ediție a Târgului vor etala o gamă extrem de diversificată, de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole— suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc. Cei aproximativ 100 de expozanți prezenți, apicultori și firme specializate, își vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole — suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.
De asemenea, de acest târg vor putea beneficia și apicultorii, deoarece vor fi prezente și produsele dedicate acestora — stupi și componente, utilaje și alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriție, cărți de specialitate etc.
Târgul Național al mierii se deschide vineri, 4 septembrie 2015, ora 10,00.
Potrivit datelor Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), producția de miere din 2015 va fi mai mică în medie cu circa 30% față de o producție medie anuală de 22.000-24.000 de tone, din cauza secetei și a depopulărilor familiilor de albine.
România se clasează în topul producătorilor de miere pe locul patru în Europa. Țara deține, în prezent, 1,47 milioane de familii de albine și are în jur de 40.000 de apicultori la nivel național, peste 60% dintre aceștia fiind membri ai Asociației Crescătorilor de Albine din România, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.
ACA este o asociație înființată în 1958, singura cu acoperire națională, care are 40 de filiale județene și societăți comerciale de desfacere pentru aprovizionarea apicultorilor cu toate echipamentele și materialul genetic necesar.
Citeşte şi Mierea de Manuka, beneficii şi tratamente