Ţări care nu există, dar care pot fi vizitate GALERIE FOTO (II)

În lume există peste 50 de ţări care nu sunt recunoscute oficial. Multe dintre acestea au devenit destinaţii turistice, chiar dacă nu figurează pe harta lumii ca state de sine stătătoare.
Sânziana Stancu
16 apr. 2016, 11:56
Ţări care nu există, dar care pot fi vizitate GALERIE FOTO (II)

De la insule minuscule şi până la teritorii extinse şi chiar transnaţionale, unele dintre acestea şi-au declarat unilateral statutul de ţară şi au devenit destinaţii turistice în adevăratul sens al cuvântului. Iar pentru cei cu simţul aventurii, „ţările” care nu există, dar care pot fi vizitate sunt destul de multe şi suscită un interes din ce în ce mai mare pentru turişti.

Nick Middleton, autor de publicaţii de călătorie şi profesor de Geografie la Universitatea Oxford, a realizat o „colecţie” a ţărilor nerecunoscute, într-o lucrare intitulată „Atlasul Ţărilor Care Nu Există: Un compendiu de 50 de state Nerecunoscute şi Neobservate”.  

Fiecare dintre aceste ţări neştiute’, nevăzute sau nerecunoscute este provocatoare în felul ei şi foarte multe dintre ele sunt nişte destinaţii de vacanţă uluitoare. Unde mergem?… De pildă…

Groenlanda

Este un teritoriu cu o suprafaţă de 2,23 milioane de metri pătraţi şi este o parte autonomă a Danemarcei.

Pentru Groenlanda a fost o mare surpriză când, în 2009, „groenlandeza”, vorbită de aproximativ 57.000 de rezidenţi a fost recunoscută ca fiind „limba oficială” însoţită de o decizie a Danemarcei privind autonomia acestui teritoriu, decizie care a fost interpretată ca fiind ultimul pas către independenţă deplină.

Este cea mai mare insulă din lume, iar 75% din aceasta este acoperită permanent cu un strat de gheaţă şi are o populaţie de peste 56.000 de locuitori.

 

Între atracţiile acestui teritoriu recunoscut de UNESCO, cea mai urmărită este Campionatul Mondial de Golf pe Gheaţă, care are loc în fiecare an în acest ţinut autonom.

Seborga

Seborga este un teritoriu aflat în apropiere de graniţa italiană cu Principatul Monaco. Acest teritoriu i se datorează lui Giorgio Carbone, care a fost în vremea lui şeful cooperativei cultivatorilor de flori. El a descoperit că oraşul nu era menţionat în documentele vremurilor, ca parte a Italiei şi, practic, era un teritoriu autonom, nerecunoscut.

Carbone a devenit prinţ al acestui teritoriu printr-un referendum organizat în 1995. A murit în 2009. Urmaşii lui au preluat „moştenirea”, iar această situaţie continuă şi astăzi, cu toate că locuitorii săi plătesc taxe guvernului Italiei.

Vederea de pe înălţimile oraşului din regiunea Liguria este fascinantă, oferind o panoramă de vis a Mediteranei, precum şi una a plantaţiilor de măslini. De asemenea, în fiecare an, în data de 20 august, oraşul organizează Sărbătoarea Sfântului Bernard, care este totodată şi un eveniment cultural foarte important al acestei comunităţi.

Mayotte

Acest teritoriu este o bucăţică a Franţei din Oceanul Indian. Mayotte a sfidat Naţiunile Unite şi a respins decolonizarea, dar şi pe vecinii săi din arhipelag şi a optat pentru a rămâne sub controlul Franţei , în ciuda faptului că teritoriul şi-a obţinut independenţa în 1975.

Mayotte se află la 8.000 de kilometri de Paris, iar insula este administrată de Franţa. Mayotte este un popas obligatoriu în campaniile prezidenţiale din Franţa, pe care l-a vizitat inclusiv actualul preşedinte francez Francois Hollande. 

Dens populat, dar numai cu 213.000 de locuitori, acest teritoriu este o bijuterie tropicală în Oceanul Indian, cu o biodiversitate nemaipomenită. 

Vizitatorii pot escalada Muntele Choungui, înalt de 594 de metri şi se pot scufunda în apele unde îşi fac apariţia broaştele ţestoase şi balenele.

Mapuche

Este un teritoriu antic, pe care Middleton îl descrie ca fiind „o parte transzonală între Argentina şi Chile”. Locuitorii teritoriului Mapuche au pierdut însă controlul acestuia, în ciuda recunoaşterii oficiale de către Spania, în favoarea Argentinei şi a Chile, în secolul al XIX-lea.

Mapuche înseamnă – „oamenii ţării” – au pierdut din obiceiurile stilului rural, mutându-se la oraş. Capitala teritoriului lor, Temuco, din sudul statului Chile, a devenit acum casa unei mari părţi din populaţia de 1,7 milioane de oameni din Mapuche.

 

Locuitorii teritoriului se ocupă cu industria textilă, dar şi cu tapiseriile şi alte obiecte de artizanat, foarte căutate de turiştii străini care vizitează acest teritoriu. De asemenea, Autostrada Patagonia trece prin regiune. 

Principalele atracţii turistice includ Parcul Naţional Conguillio şi Pucon, din districtul Chilean Lake, cu pădurile sale de copaci aşa-numiţi copacii-puzzle-maimuţă – o specie de pini chilieni – Araucaria Araucana.

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Radu Vâlcan a plecat la Insula iubirii! Primele imagini din locul unde se va filma sezonul 9 / FOTO
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare doar în lenjerie! Imagini spectaculoase cu bruneta focoasă!
Fanatik.ro
Trei zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap de pe 25 februarie. Vin zile cu noroc la bani, oportunități, dar și surprize pentru acești nativi
Capital.ro
Traian Băsescu cutremură România: Este inadmisibil, nu pot accepta că s-a întâmplat așa ceva!
Playtech.ro
Tipul de pește pe care nu ar trebui să îl consume pisicile. Veterinarii nu îl recomandă, poate fi periculos pentru sănătatea lor
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Un potențial jaf de până la 300 milioane de euro se prefigurează în România. Chisăliță cere blocarea schemei din PNRR
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Alex Dobrescu și-a cunoscut fiul! Cum s-a afișat alături de Cristina Cioran, după aproape un an | FOTO
Spynews
Gestul mamei lui Andrei Perneș față de Sabrina, pe care puțini l-au observat! Ce s-a întâmplat la înmormântare. Ți se rupe sufletul! | FOTO
Evz.ro
Cremă de zahăr ars, rețeta de lux. Se găsește la marile restaurante
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Mărturiile halucinante ale mamei care și-a băgat copilul într-o cadă plină cu zăpadă! Care este motivul din spatele acestui gest
Cancan.ro
Anunț trist făcut de meteorologii Accuweather: În București, primăvara vine abia în luna mai
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cristela Georgescu îi ia locul lui Călin Georgescu? Ce va face dacă soțul ei va fi interzis de CCR
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Uniunea Europeană propune Ucrainei un acord privind materialele critice
MediaFlux
CINE e în SPATELE lui CĂLIN GEORGESCU! S-a AFLAT de abia ACUM! NU e PUTIN
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un pod care a stat închis 33 de ani va fi redeschis pentru traficul feroviar