Ţări care nu există, dar care pot fi vizitate GALERIE FOTO (II)

În lume există peste 50 de ţări care nu sunt recunoscute oficial. Multe dintre acestea au devenit destinaţii turistice, chiar dacă nu figurează pe harta lumii ca state de sine stătătoare.
Sânziana Stancu
16 apr. 2016, 11:56
Ţări care nu există, dar care pot fi vizitate GALERIE FOTO (II)

De la insule minuscule şi până la teritorii extinse şi chiar transnaţionale, unele dintre acestea şi-au declarat unilateral statutul de ţară şi au devenit destinaţii turistice în adevăratul sens al cuvântului. Iar pentru cei cu simţul aventurii, „ţările” care nu există, dar care pot fi vizitate sunt destul de multe şi suscită un interes din ce în ce mai mare pentru turişti.

Nick Middleton, autor de publicaţii de călătorie şi profesor de Geografie la Universitatea Oxford, a realizat o „colecţie” a ţărilor nerecunoscute, într-o lucrare intitulată „Atlasul Ţărilor Care Nu Există: Un compendiu de 50 de state Nerecunoscute şi Neobservate”.  

Fiecare dintre aceste ţări neştiute’, nevăzute sau nerecunoscute este provocatoare în felul ei şi foarte multe dintre ele sunt nişte destinaţii de vacanţă uluitoare. Unde mergem?… De pildă…

Groenlanda

Este un teritoriu cu o suprafaţă de 2,23 milioane de metri pătraţi şi este o parte autonomă a Danemarcei.

Pentru Groenlanda a fost o mare surpriză când, în 2009, „groenlandeza”, vorbită de aproximativ 57.000 de rezidenţi a fost recunoscută ca fiind „limba oficială” însoţită de o decizie a Danemarcei privind autonomia acestui teritoriu, decizie care a fost interpretată ca fiind ultimul pas către independenţă deplină.

Este cea mai mare insulă din lume, iar 75% din aceasta este acoperită permanent cu un strat de gheaţă şi are o populaţie de peste 56.000 de locuitori.

 

Între atracţiile acestui teritoriu recunoscut de UNESCO, cea mai urmărită este Campionatul Mondial de Golf pe Gheaţă, care are loc în fiecare an în acest ţinut autonom.

Seborga

Seborga este un teritoriu aflat în apropiere de graniţa italiană cu Principatul Monaco. Acest teritoriu i se datorează lui Giorgio Carbone, care a fost în vremea lui şeful cooperativei cultivatorilor de flori. El a descoperit că oraşul nu era menţionat în documentele vremurilor, ca parte a Italiei şi, practic, era un teritoriu autonom, nerecunoscut.

Carbone a devenit prinţ al acestui teritoriu printr-un referendum organizat în 1995. A murit în 2009. Urmaşii lui au preluat „moştenirea”, iar această situaţie continuă şi astăzi, cu toate că locuitorii săi plătesc taxe guvernului Italiei.

Vederea de pe înălţimile oraşului din regiunea Liguria este fascinantă, oferind o panoramă de vis a Mediteranei, precum şi una a plantaţiilor de măslini. De asemenea, în fiecare an, în data de 20 august, oraşul organizează Sărbătoarea Sfântului Bernard, care este totodată şi un eveniment cultural foarte important al acestei comunităţi.

Mayotte

Acest teritoriu este o bucăţică a Franţei din Oceanul Indian. Mayotte a sfidat Naţiunile Unite şi a respins decolonizarea, dar şi pe vecinii săi din arhipelag şi a optat pentru a rămâne sub controlul Franţei , în ciuda faptului că teritoriul şi-a obţinut independenţa în 1975.

Mayotte se află la 8.000 de kilometri de Paris, iar insula este administrată de Franţa. Mayotte este un popas obligatoriu în campaniile prezidenţiale din Franţa, pe care l-a vizitat inclusiv actualul preşedinte francez Francois Hollande. 

Dens populat, dar numai cu 213.000 de locuitori, acest teritoriu este o bijuterie tropicală în Oceanul Indian, cu o biodiversitate nemaipomenită. 

Vizitatorii pot escalada Muntele Choungui, înalt de 594 de metri şi se pot scufunda în apele unde îşi fac apariţia broaştele ţestoase şi balenele.

Mapuche

Este un teritoriu antic, pe care Middleton îl descrie ca fiind „o parte transzonală între Argentina şi Chile”. Locuitorii teritoriului Mapuche au pierdut însă controlul acestuia, în ciuda recunoaşterii oficiale de către Spania, în favoarea Argentinei şi a Chile, în secolul al XIX-lea.

Mapuche înseamnă – „oamenii ţării” – au pierdut din obiceiurile stilului rural, mutându-se la oraş. Capitala teritoriului lor, Temuco, din sudul statului Chile, a devenit acum casa unei mari părţi din populaţia de 1,7 milioane de oameni din Mapuche.

 

Locuitorii teritoriului se ocupă cu industria textilă, dar şi cu tapiseriile şi alte obiecte de artizanat, foarte căutate de turiştii străini care vizitează acest teritoriu. De asemenea, Autostrada Patagonia trece prin regiune. 

Principalele atracţii turistice includ Parcul Naţional Conguillio şi Pucon, din districtul Chilean Lake, cu pădurile sale de copaci aşa-numiţi copacii-puzzle-maimuţă – o specie de pini chilieni – Araucaria Araucana.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu aruncă bomba înainte de alegeri: „Nu e o certitudine că voi intra în turul 2!”
Spynews
Ce țepe a luat Valerie Lungu de când a început să își construiască noua casă. În ce stadiu sunt lucrările
Bzi.ro
Acuzații șocante lansate de Adriana Bahmuțeanu: „I-a fost tăiat un deget lui Prigoană pentru a putea fi deschis seiful cu arme și bani!“
Fanatik.ro
Animalul cu memorie excelentă, care poate călători pe distanțe mari cu puțină hrană și apă. E de mare ajutor în gospodărie, dar mulți îl consideră încăpățânat și greu de crescut
Capital.ro
Permis de conducere doar după 26 de ani pentru bărbați. Reguli mai stricte pe șoferii începători
Playtech.ro
Soția lui Emil Boc, apariție de senzație. A făcut furori pe podiumul de modă. Cum arată Oana și cu ce se ocupă
DailyBusiness
Marcel Ciolacu anunță data oficială a aderării la Schengen
Adevarul
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane. „Prea târziu”, spun analiștii
wowbiz.ro
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă au răsunat în curtea cimitirului, înainte ca sicriul să fie coborât în groapă
Spynews
Mesajul de ultimă oră transmis de Mihaela Botezatu, cea care a fost partenera de viață a lui Silviu Prigoană: "Nu mai pot..."
Spynews
Igor Cuciuc și-a înmormântat fiica. Imagini dureroase din ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum / GALERIE FOTO
Evz.ro
Schimbări importante în Codul Muncii. Informațiile care trebuie să ajungă la toți angajații
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
kanald.ro
Noi detalii în cazul morții Andreei Cuciuc! Din ce cauză a murit fiica interpretului de muzică populară Igor Cuciuc. Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă
Cancan.ro
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Marea legendă a muzicii a murit. Oamenii l-au iubit. A fost un monstru sacru
StirileBZI
Românii nu vor mai merge la notar! Ce proiect de lege a adoptat Guvernul
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
substantial.ro
Mircea Lucescu critică defensiva României după victoria cu Cipru, 4-1
MediaFlux
AJUTOR NESPERAT pentru SUTE de MII de PENSIONARI! Se DAU BANI în PLUS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a trimis Olguța Târgul de Crăciun de la Craiova la Brașov