Ţări care nu există, dar care pot fi vizitate GALERIE FOTO (II)

În lume există peste 50 de ţări care nu sunt recunoscute oficial. Multe dintre acestea au devenit destinaţii turistice, chiar dacă nu figurează pe harta lumii ca state de sine stătătoare.
Sânziana Stancu
16 apr. 2016, 11:56
Ţări care nu există, dar care pot fi vizitate GALERIE FOTO (II)

De la insule minuscule şi până la teritorii extinse şi chiar transnaţionale, unele dintre acestea şi-au declarat unilateral statutul de ţară şi au devenit destinaţii turistice în adevăratul sens al cuvântului. Iar pentru cei cu simţul aventurii, „ţările” care nu există, dar care pot fi vizitate sunt destul de multe şi suscită un interes din ce în ce mai mare pentru turişti.

Nick Middleton, autor de publicaţii de călătorie şi profesor de Geografie la Universitatea Oxford, a realizat o „colecţie” a ţărilor nerecunoscute, într-o lucrare intitulată „Atlasul Ţărilor Care Nu Există: Un compendiu de 50 de state Nerecunoscute şi Neobservate”.  

Fiecare dintre aceste ţări neştiute’, nevăzute sau nerecunoscute este provocatoare în felul ei şi foarte multe dintre ele sunt nişte destinaţii de vacanţă uluitoare. Unde mergem?… De pildă…

Groenlanda

Este un teritoriu cu o suprafaţă de 2,23 milioane de metri pătraţi şi este o parte autonomă a Danemarcei.

Pentru Groenlanda a fost o mare surpriză când, în 2009, „groenlandeza”, vorbită de aproximativ 57.000 de rezidenţi a fost recunoscută ca fiind „limba oficială” însoţită de o decizie a Danemarcei privind autonomia acestui teritoriu, decizie care a fost interpretată ca fiind ultimul pas către independenţă deplină.

Este cea mai mare insulă din lume, iar 75% din aceasta este acoperită permanent cu un strat de gheaţă şi are o populaţie de peste 56.000 de locuitori.

 

Între atracţiile acestui teritoriu recunoscut de UNESCO, cea mai urmărită este Campionatul Mondial de Golf pe Gheaţă, care are loc în fiecare an în acest ţinut autonom.

Seborga

Seborga este un teritoriu aflat în apropiere de graniţa italiană cu Principatul Monaco. Acest teritoriu i se datorează lui Giorgio Carbone, care a fost în vremea lui şeful cooperativei cultivatorilor de flori. El a descoperit că oraşul nu era menţionat în documentele vremurilor, ca parte a Italiei şi, practic, era un teritoriu autonom, nerecunoscut.

Carbone a devenit prinţ al acestui teritoriu printr-un referendum organizat în 1995. A murit în 2009. Urmaşii lui au preluat „moştenirea”, iar această situaţie continuă şi astăzi, cu toate că locuitorii săi plătesc taxe guvernului Italiei.

Vederea de pe înălţimile oraşului din regiunea Liguria este fascinantă, oferind o panoramă de vis a Mediteranei, precum şi una a plantaţiilor de măslini. De asemenea, în fiecare an, în data de 20 august, oraşul organizează Sărbătoarea Sfântului Bernard, care este totodată şi un eveniment cultural foarte important al acestei comunităţi.

Mayotte

Acest teritoriu este o bucăţică a Franţei din Oceanul Indian. Mayotte a sfidat Naţiunile Unite şi a respins decolonizarea, dar şi pe vecinii săi din arhipelag şi a optat pentru a rămâne sub controlul Franţei , în ciuda faptului că teritoriul şi-a obţinut independenţa în 1975.

Mayotte se află la 8.000 de kilometri de Paris, iar insula este administrată de Franţa. Mayotte este un popas obligatoriu în campaniile prezidenţiale din Franţa, pe care l-a vizitat inclusiv actualul preşedinte francez Francois Hollande. 

Dens populat, dar numai cu 213.000 de locuitori, acest teritoriu este o bijuterie tropicală în Oceanul Indian, cu o biodiversitate nemaipomenită. 

Vizitatorii pot escalada Muntele Choungui, înalt de 594 de metri şi se pot scufunda în apele unde îşi fac apariţia broaştele ţestoase şi balenele.

Mapuche

Este un teritoriu antic, pe care Middleton îl descrie ca fiind „o parte transzonală între Argentina şi Chile”. Locuitorii teritoriului Mapuche au pierdut însă controlul acestuia, în ciuda recunoaşterii oficiale de către Spania, în favoarea Argentinei şi a Chile, în secolul al XIX-lea.

Mapuche înseamnă – „oamenii ţării” – au pierdut din obiceiurile stilului rural, mutându-se la oraş. Capitala teritoriului lor, Temuco, din sudul statului Chile, a devenit acum casa unei mari părţi din populaţia de 1,7 milioane de oameni din Mapuche.

 

Locuitorii teritoriului se ocupă cu industria textilă, dar şi cu tapiseriile şi alte obiecte de artizanat, foarte căutate de turiştii străini care vizitează acest teritoriu. De asemenea, Autostrada Patagonia trece prin regiune. 

Principalele atracţii turistice includ Parcul Naţional Conguillio şi Pucon, din districtul Chilean Lake, cu pădurile sale de copaci aşa-numiţi copacii-puzzle-maimuţă – o specie de pini chilieni – Araucaria Araucana.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!