Ţări în care Facebook nu este rege. VEZI CU CE ESTE ÎNLOCUIT

Există ţări în care Facebook nu deţine supremaţia reţelelor de socializare. Cu toate că are aproximativ un miliard de utilizatori, şi este numărul unu în 127 de ţări, există ş zone geografice unde utilizatorii, fie nu vor, fie le este interzis să acceseze această reţea.
Romania TV
04 ian. 2013, 16:29
Ţări în care Facebook nu este rege. VEZI CU CE ESTE ÎNLOCUIT

Potrivit ultimelor date, există o competiţie acerbă, între cele mai puternice reţele de socializare din lume. Se pare că adunate la comun, ele depăşesc numărul de utilizatori pe care îi are Facebook cu câteva sute de milioane de oameni.  Potrivit NBC, Twitter şi Qzone sunt principalele candidate, cea din urmă fiind principala reţea din China. Din cele 137 de ţări monitorizate pentru determinarea traficului, în zece din aceastea Facebook nu figurează pe primul loc, în unele dintre ele fiind înterzis. 

Qzone este principala reţea de socializare care îi poate ţine pieptul marelui gigant. Cu aproximativ 522 milioane de utilizatori şi cu Facebook-ul interzis în China, Qzone domină China şi Coreea de Sud. Despre această reţea se spune că este o combinaţie între Facebook si Myspace. Utilizatorii au libertate deplină, fiind încurajaţi să ţină jurnale şi bloguri, să posteze fotografii şi să asculte muzică. Principalii utilizatori sunt persoane între 18 şi 24 de ani. Ea este deţinută de portalul Internet Tencent, din Shenzhen, firma care deţine şi varianta chinezeasca a Yahoo! Messenger, serviciul QQ. Mai mult de 2600 de site-uri sunt blocate în China. Cu toate acestea, se pare că cei mai mulţi utilizatori Twitter provin din această ţară, oamenii reuşind să treacă de restricţiile guvernului.

V Kontakte sau VK este cea mai importantă reţea socială din Rusia. Cu aproape 190 de milioane de utilizatori, domină această ţară, devansând cu mult Facebook. În acelaşi timp, VK este cel de-al doilea cel mai vizitat site din ţară. Principala sursă a traficului sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Specialiştii spun că succesul aceste reţele este dat de faptul că seamănă foarte mult cu Facebook, deoarece este creată după acelaşi tipar. Există un profil al utilizatorului, mesaje, photo sharing şi chiar şi un buton „Like”! Oamenii nu vor să renunţe la ea pentru că nu au de ce. Folosirea Facebook-ului nu le-ar oferi nimic în plus.

Odnoklassniki este o altă reţea de socializare care devansează Facebook în Rusia şi în zonele unde se vorbeşte limba rusă. Reţeaua Odnoklassniki, cu 45 de milioane de utilizatori, s-ar traduce prin colegi de clasă, şi fix acesta este scopul ei. Ideea din spatele reţelei este aceea de a reuni prieteni şi foşti colegi. Principalele surse de trafic sunt oameni căsătoriţi, care au deja un copii, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani. Principalul mod prin care utilizatorii pot interacţiona sunt fotografiile şi comentariile la acestea. Ocupând locul şapte la cele mai vizualizate site-uri din Rusia, Odnoklassniki se adresează unei anumite categorii de persoane.

Cloob este poate cea mai mică reţea de socializare care îi face faţă Facebook-ului, pentru simplul motiv că aceasta este interzis în Iran. Cu aproximativ un 1 milion de utilizatori este cea mai activă din ţară, având ca principali utilizatori bărbaţi cu o vârstă mai mare de 65 de ani. Aceasta este o reţea închisă, fiind nevoie de invitaţia unui membru deja existent pentru acces. Cloob a ajuns în top după ce principala reţea locală, Orkut, a fost interzisă alături de Facebook, Twitter şi altele.

Un lucru este siguur, momentan Facebook este liberul mondial, însă există şanse să fie devansat. Giganticul Google vine tare din urmă cu Google+, alături de Twitter, Pinterest şi chiar LinkedIn.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!